Panowie, będę zmieniał auto i potrzebuję pomocy. W tym momencie mamy Audi A3 2003 rok w gazie, wymieniam ze względu na to, że zdecydowanie potrzebujemy czegoś większego. Dodam, że oprócz mnie auto będzie również użytkować narzeczona, a mamy małe dziecko (2 lata) i naprawdę ciężko nam się du Audi pomieścić. Po za tym w planach jest poszerzanie rodziny, także już zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Koszt na jaki mogę sobie pozwolić to około 20 tysięcy. Dobrze by było coś z gazem, dosyć często mamy dalekie wyjazdy - 300 km w jedną stronę. Oprócz tego wymagań większych nie mam - tak jak wspomniałem, na pewno musi być większe od A3. Możecie coś fajnego polecić? Z góry dzięki.
*Wolałbym też żeby to nie było kombi
Samochody
Moderatorzy: zoltoczerwony, ramar, Juluz, Szpieg1, Gonzo, Daniel, AirCanada
-
Re: Samochody
Myśle ze za 23/25 tys mógłbyś znaleźć fajnego Saaba 9-3 w wersji poliftowej w wersji 1.8t 150/2.0t 175KM z gazem.Kuuucyk17 pisze:Panowie, będę zmieniał auto i potrzebuję pomocy. W tym momencie mamy Audi A3 2003 rok w gazie, wymieniam ze względu na to, że zdecydowanie potrzebujemy czegoś większego. Dodam, że oprócz mnie auto będzie również użytkować narzeczona, a mamy małe dziecko (2 lata) i naprawdę ciężko nam się du Audi pomieścić. Po za tym w planach jest poszerzanie rodziny, także już zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Koszt na jaki mogę sobie pozwolić to około 20 tysięcy. Dobrze by było coś z gazem, dosyć często mamy dalekie wyjazdy - 300 km w jedną stronę. Oprócz tego wymagań większych nie mam - tak jak wspomniałem, na pewno musi być większe od A3. Możecie coś fajnego polecić? Z góry dzięki.
*Wolałbym też żeby to nie było kombi
Sam mam takiego - większość wersji to skory, navi, automat i cała reszta bajerow.
Jesteś pierwszy - jesteś zwycięzcą. Jesteś drugi - jesteś nikim.
-
Mam 2.0t 175KM ale w oplu Signum i jestem bardzo zadowolony z tego auta. Taka mniejsza vectra c kombi. Można w okolicach 15 tys wyciągnąć z tym silnikiem
-
https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet ... llery-grid
A miał ktoś może coś takiego? Albo czy jest ktoś kto może coś powiedzieć o tym aucie? Na oko żółtodzioba to całkiem atrakcyjna cena. Czy może jest jakiś haczyk, jak myślicie?
A miał ktoś może coś takiego? Albo czy jest ktoś kto może coś powiedzieć o tym aucie? Na oko żółtodzioba to całkiem atrakcyjna cena. Czy może jest jakiś haczyk, jak myślicie?
- Szpieg1
- Moderator
Z takimi pytaniami (konkrety) radzę iść na forum motoryzacyjne konkretnych marek.
Ale żeby nie było że nie napisałem nic odkrywczego. Wielkim znawcą motoryzacji nie jestem ale 100 000 km, auto z Niemiec , 12 latek. Pewnie cofnięty licznik o 150 000. Łatwo wyciągnąć wnioski. Cudów nie ma.
Ale żeby nie było że nie napisałem nic odkrywczego. Wielkim znawcą motoryzacji nie jestem ale 100 000 km, auto z Niemiec , 12 latek. Pewnie cofnięty licznik o 150 000. Łatwo wyciągnąć wnioski. Cudów nie ma.
-
W sensie co jest atrakcyjnego w tej cenie?Kuuucyk17 pisze:https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet ... llery-grid
Te auta tyle kosztuja.
-
Z racji powiększającej się rodziny, nie polecam sedana gdyż jest mało praktyczny. Lepsza opcja hatchback albo liftback jeśli nie chcesz kombi. Chevrolety są zwykle bardzo plastikowe w środku, ale na plus raczej tania eksploatacja. Sprawdź może focusa mk2 duratec 2.0 145KM z gazem całkiem nieźle sobie z tego co wiem. Prowadzi się świetnie i możesz kupić w tym budżecie dobrze wyposażoną wersje chyba. Przed xakupem koniecznie sprawdzić progi bo lubią rude. Lepsza opcja to pewnie Saab tak jak pisali wyżej.
-
Panowie niedawno nabyłem nowy samochód i mam z nim dziwny problem. Przedwczoraj kontrolowałem stan oleju i był max. Wczoraj przejechałem kilka kilometrów, sprawdzam... Bagnet suchy, wycieków żadnych nie ma, stan oleju mierzyłem w tym samym miejscu, więc to nie kwestia pochylenia. Dzisiaj rano chciałem dolać, bo musiałem jechać do pracy, patrzę na bagnet dla pewności i co? Maksimum. Co tu jest nie tak?
-
Jakie auto? Moze zle wlozyles bagnet? Czy sprawdzasz poziom oleju po tym jak auto postoi troche?
-
Honda accord VI 1.8 vtec. Wiem, że one uwielbiają olej, ale przejechałem już ponad 300km i nie było żadnego znacznego ubytku oleju, a teraz tak z niczego ubyła litra. Bagnet włożyłem na pewno dobrze, robiłem to kilka razy, pomiarów dokonywałem po około 15 minutach i później po godzinie.godlo pisze:Jakie auto? Moze zle wlozyles bagnet? Czy sprawdzasz poziom oleju po tym jak auto postoi troche?
-
Kopci? Jak wyglada stan plynu chlodzacego? Wymieniales olej po kupnie? Moze byl zalany motodoctor aby sprzedac.
-
Nie kopci, płyn chłodniczy jest normalny, nie ubywa. Oleju właśnie nie wymieniałem, bo póki co jeździłem niewiele, a olek wyglądł całkiem nieźle. Może faktycznie wlany motodoctor i olej jest tak gęsty, że przez noc opada na dno i do rana poziom na bagnecie się podnosi. Jutro wymienię olej i zobaczymy co to z tego będzie.godlo pisze:Kopci? Jak wyglada stan plynu chlodzacego? Wymieniales olej po kupnie? Moze byl zalany motodoctor aby sprzedac.
-
Wymień ten olej szybko na jakiś pośredni. Jak po godzinie nie da rady odczytać wyniku z bagnetu to jest to dziwne. Te maksimum też nie jest dobre...ale to na pewno wieszElFirmino pisze:Nie kopci, płyn chłodniczy jest normalny, nie ubywa. Oleju właśnie nie wymieniałem, bo póki co jeździłem niewiele, a olek wyglądł całkiem nieźle. Może faktycznie wlany motodoctor i olej jest tak gęsty, że przez noc opada na dno i do rana poziom na bagnecie się podnosi. Jutro wymienię olej i zobaczymy co to z tego będzie.godlo pisze:Kopci? Jak wyglada stan plynu chlodzacego? Wymieniales olej po kupnie? Moze byl zalany motodoctor aby sprzedac.
-
Olej i filtr właśnie wymieniłem, będę obserwował co tam się dzieje. W starym oleju motodoctora raczej nie było, bo właściwości miał zbliżone do nowego oleju.klosinho pisze:Wymień ten olej szybko na jakiś pośredni. Jak po godzinie nie da rady odczytać wyniku z bagnetu to jest to dziwne. Te maksimum też nie jest dobre...ale to na pewno wieszElFirmino pisze:Nie kopci, płyn chłodniczy jest normalny, nie ubywa. Oleju właśnie nie wymieniałem, bo póki co jeździłem niewiele, a olek wyglądł całkiem nieźle. Może faktycznie wlany motodoctor i olej jest tak gęsty, że przez noc opada na dno i do rana poziom na bagnecie się podnosi. Jutro wymienię olej i zobaczymy co to z tego będzie.godlo pisze:Kopci? Jak wyglada stan plynu chlodzacego? Wymieniales olej po kupnie? Moze byl zalany motodoctor aby sprzedac.
-
Kolego sprawdziłeś ile dokładnie tego starego oleju Ci zleciało? Jeśli ilość jest w normie, to może masz przytkane kanały olejowe i dlatego tak wolno spływa.