Czy podzielacie opinie wielu Brytyjczykow o wielkim prestizu Pucharu Anglii? Czy jednak dla Was, jako dla mlodego pokolenia, wazniejsza jest Premiership i Champions League?
Jeszcze jedno: jaka kariere wrozycie Liverpoolowi w tej edycji tegoz pucharu?
Zapraszam do dyskusji!
FA Cup
Moderatorzy: zoltoczerwony, ramar, Juluz, Szpieg1, Gonzo, Daniel, AirCanada
-
- Ojciec Chrzestny
No ciekawy temat zostal poruszony. Dobrze Nam wiadomo, ze te rozgrywki w Anglii majš naprawde wielki prestiz i kluby najlepsze takie jak (MU,LFC,Chelsea,Arsenal,NUFC) starajš sie pograc tam jak najdluzej.
Jednak czy dla Rafy Beniteza gra w Pucharze Anglii bedzie miala duze znaczenie w kontekĹcie ewentualnej walki juz na 2 frontach (Premiership i Champions League). TO juz wie sam Benitez. Ja tam jakiĹ wielkich oczekiwan co do tego Pucharu nie mam, chociaz nie powiem, byloby mi bardzo milo gdybyĹmy zdobyli FA CUP, tudziez awansowali chociaz do polfinalu. Ale i tak myĹle, ze glownym celem powinno byc Premiership. NA mistrzowstwo czekamy od 1990 roku...
Szanuje mimo wszystko kulture i poglšd Wyspiarzy dotyczšcš wlasnie prestizu Pucharu Anglii
Pozdrawiam
Jednak czy dla Rafy Beniteza gra w Pucharze Anglii bedzie miala duze znaczenie w kontekĹcie ewentualnej walki juz na 2 frontach (Premiership i Champions League). TO juz wie sam Benitez. Ja tam jakiĹ wielkich oczekiwan co do tego Pucharu nie mam, chociaz nie powiem, byloby mi bardzo milo gdybyĹmy zdobyli FA CUP, tudziez awansowali chociaz do polfinalu. Ale i tak myĹle, ze glownym celem powinno byc Premiership. NA mistrzowstwo czekamy od 1990 roku...
Szanuje mimo wszystko kulture i poglšd Wyspiarzy dotyczšcš wlasnie prestizu Pucharu Anglii
Pozdrawiam
-
eee tam... jak dla mnie takie rozne Puchary krajowe to zaden prestiz.. coĹ jakby liga tylko powciskali jakieĹ zespoly z nizszych lig... w dzisiejszych czasach najwiekszym prestizem cieszy sie LM... bo PUEFA ostanio schodzi na psy...
...
co do Liverpool'u.. to oczywiĹcie szanse sš... ale ten caly Puchar Anglii mogš sobie darowac... niech zajmš sie Ligš Mistrzow..

co do Liverpool'u.. to oczywiĹcie szanse sš... ale ten caly Puchar Anglii mogš sobie darowac... niech zajmš sie Ligš Mistrzow..

Mam tak samo jak ty, miasto moje a w nim...mĂłj Âświat, moich ludzi, mĂłj klub...

-
- Niebieskooki Hiszpan
- Kontakt:
Re: FA Cup - WASZA OPINIA.
Devlin pochlebiasz mi!Pisze na tym forum po raz pierwszy wiec pewnie nie wiesz o co mi chodzi,ale ci co znajš mnie z fcliverpool.pl na pewno.Devlin pisze:Czy podzielacie opinie wielu Brytyjczykow o wielkim prestizu Pucharu Anglii? Czy jednak dla Was, jako dla mlodego pokolenia, wazniejsza jest Premiership i Champions League?
Skoro pisze po raz pierwszy to przede wszystkim witam Was wszystkich serdecznie.Jak juz wspomnialem jestem stalym bywalcem fcliverpool.pl,ale jako zagorzaly i oddany kibic The Reds nie widze powodu aby nie wpadac rowniez na to forum.JeĹli ktokolwiek z Was zna takowy powod niech go poda teraz albo zachowa dla siebie.
To tyle w kwestii powitania,natomiast jeĹli chodzi o temat ktory poruszyleĹ to kwestiš zasadniczš wydaje mi sie jest to ze zadna osoba ktora urodzila sie i wychowala gdzie indziej niz w Anglii nie jest w stanie tak do konca zrozumiec ich sposobu myĹlenia i podejĹcia do niektorych spraw.Ja natomiast w tym sezonie cieszylbym sie z kazdego sukcesu naszej druzyny niezaleznie od tego czy bedzie to Puchar Anglii,Ligi Angielskiej czy cokolwiek innego bo zdaje sobie sprawe ze Benitez potrzebuje czasu zeby odpowiednio uksztaltowac te druzyne.
Pozdrawiam
You'll never walk alone
-
- Robbie Ryder
Mysle ze Dla Anglikow....najwazniejsze jest Mistrzostwo Kraju,Puchar Ligi, Puchar Anglii i na koncu Liga Mistrzow....jednak Jak To Krzychu slusznie zauwazyl nie mieszkamy w Angli i Anglikami nie jestesmy(na cale Szczescie
:):) ) wiec Ciezko powiedziec Ktore Rozgrywki sa dla nich Najbardziej przestizowe. Jednak mnie polskiego Fana Liverpool-u ucieszy kazde trofeum,cieszy mnie kazdy Punkt,kazda Bramka Zdobyta przez FC LIVERPOOL!!!!!!!!!!!! Wiem ze The Reds dopiero zaczynaja sie zgrywac(bo mam 5 nowych) i ze Benitez zaczyna Budowac Druzyne Ktora Bedzie zdobywala te wszystki Puchary.... i nawet gdy w tym sezonie nie osiagna Wiele....to nie przestane im kibicowac
:D POZDRO..........

“You, me, or nobody is gonna hit as hard as life, but it ain’t about how hard you hit, it’s about how hard you can get hit and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done” - Rocky Balboa
-
- Kontakt:
Z kazdego pucharu nalezy sie cieszyc. W koncu to o czyms swiadczy. Puchar ligi, Anglii sa tez wazne, chociaz na pierwszym miejscu LIGA (Premiership). Europejskie puchary sa prestizowe, lecz bardzo chcialbym aby zdobyli FA Cup.
Ale tak jak mowie dla mnie sie liczy kazde trofeum, lacznie z Community Shield
Ale tak jak mowie dla mnie sie liczy kazde trofeum, lacznie z Community Shield
You'll Never Walk Alone
-
dla nich sie liczy najpierw premiership pozniej puchar anglii puchaty europejskie{te dwa na odwrot starsi kibole wola wlasne podworko-mialem przyjemnosc rozmawiac z takimi w goetheborgu kiedys tam na towarzyskim meczu z ulevi-dostalem nawet od nich czapeczke z trybuny The Kop-mlodsi wila europejskie puchary. a na koniec puchar ligi i charity shields bo to sa sztuczne twory dla nich> pozdrawiem 

Forever Jamie Redknapp
- Belaiza
prestiz FA Cup
Ja myĹle ze zdobycie Pucharu danego kraju mialo wiekszy prestiz dawniej, kiedy pilka byla miej kosmopolityczna.
Dzisiaj liczy sie kasa i wielkosci transferow, walka o tych najlepszych "kopaczy" na swiecie. Kazdy z nowoprzybylych do klubu deklaruje strzelanie bramek i lojalnoĹc wobec klubu ... ktory mu w koncu placi niezle pieniadze.
Wszystkie te rozgrywki, Puchary i Ligi sš dla nas kibicow.
I...
Jak LFC bedzie zdobywal wszystko co mozliwe to ja sie napewno nie pogniewam i nie trzeba bedzie rozpatrywac co ma wiekszy prestiz.
Dzisiaj liczy sie kasa i wielkosci transferow, walka o tych najlepszych "kopaczy" na swiecie. Kazdy z nowoprzybylych do klubu deklaruje strzelanie bramek i lojalnoĹc wobec klubu ... ktory mu w koncu placi niezle pieniadze.
Wszystkie te rozgrywki, Puchary i Ligi sš dla nas kibicow.
I...

Jak LFC bedzie zdobywal wszystko co mozliwe to ja sie napewno nie pogniewam i nie trzeba bedzie rozpatrywac co ma wiekszy prestiz.
-
- Kontakt:
Wedlug mnie kazde trofeum ma swojš wartoĹc, nie koniecznie wyrazonš w jakiejĹ walucie. Poza tym jak slusznie zauwazyliĹcie, nie jesteĹmy w stanie do konca zrozumiec rodowitych ANglikow. Po wyjĹciu na murawe nie powinno sie myĹlec - to Champions League to trzeba sie pokazac, to Pepsi Cup (wymyĹlone, nie czepiac sie
to nie bedziemy sie przemeczac. Trzeba zawsze grac po prostu o zwyciestwo. JEĹli udaje sie to w jednym, drugim, kolejnych meczach to po kilku chwilach moze okazac sie, ze juz jest sie na szczycie
. Grajmy wiec i wygrywajmy to, co mozemy, niezaleznie od prestizu rozgrywek...

Jest tylko jeden Owen - ten z Klęczan.
-
- Kontakt:
Ja nie wiem wogole jak mozna porownywac Lige Mistrzow do FA Cup. Moim zdaniem najbardziej prestizowa jest Liga Mistrzow, potem Premiership, potem UEFA a potem puchary.
Bylem tu wystarczajšco dlugo, zeby poznac mentalnoĹc Anglikow i przyznam, ze do konca normalni to nie sš. Jakby jakis polski zespol gral w LM to wszyscy by oglšdali mecz w tv a potem przez kolejne tygodnie o tym dyskusowali. Z kolei tutaj powiedzmy, ze gra Manchester z kimĹ tam. Nastepnego dnia przychodze do szkoly a tu nic. Ani slowa. Po kilku godzinach ktoĹ moze wspomnial, ze Man U wygralo. Ale polowa ludzi wogole nie ma pojecia ze do takiego meczu doszlo
po prostu ich nie obchodzi to. Moze dopiero zacznie od polfinalow.
Ale kiedy przychodze do szkoly w poniedzialek to sie dopiero dzieje. Dyskusja z weekendowych wydarzen jest zawsze, kazdy wie prawie wszystko co sie stalo/ Czyli krotko mowišc bardziej interesuje ich wlasna liga niz rozgrywki europejskie. Nie wspomne juz o Pucharze Uefa, poniewaz polowa ludzi nie wie co to jest! powaznie mowie
A jak wiedzš to majš w nosie wszystko (chyba ze gra druzyna ktorej kibicujš).
Kolejny przyklad- W telewizji w sobote (mowie o bbc, telewizja publiczna) pokazuja rzutki albo w snooker albo test-mecz w krykiecie, podczas gdy rozgrywane sš mistrzostwa Ĺwiata w lekkiejatletyce. Poza tym sporty zimowe nie istniejš nawet nie ma olimpiady. Na pytanie jak daleko moze skoczyc skoczek narciarski? odpowiedĂz brzmi...eeee....30 metrow moze 40
Dobra, toby bylo na tyle POZDRO
Bylem tu wystarczajšco dlugo, zeby poznac mentalnoĹc Anglikow i przyznam, ze do konca normalni to nie sš. Jakby jakis polski zespol gral w LM to wszyscy by oglšdali mecz w tv a potem przez kolejne tygodnie o tym dyskusowali. Z kolei tutaj powiedzmy, ze gra Manchester z kimĹ tam. Nastepnego dnia przychodze do szkoly a tu nic. Ani slowa. Po kilku godzinach ktoĹ moze wspomnial, ze Man U wygralo. Ale polowa ludzi wogole nie ma pojecia ze do takiego meczu doszlo

Ale kiedy przychodze do szkoly w poniedzialek to sie dopiero dzieje. Dyskusja z weekendowych wydarzen jest zawsze, kazdy wie prawie wszystko co sie stalo/ Czyli krotko mowišc bardziej interesuje ich wlasna liga niz rozgrywki europejskie. Nie wspomne juz o Pucharze Uefa, poniewaz polowa ludzi nie wie co to jest! powaznie mowie

Kolejny przyklad- W telewizji w sobote (mowie o bbc, telewizja publiczna) pokazuja rzutki albo w snooker albo test-mecz w krykiecie, podczas gdy rozgrywane sš mistrzostwa Ĺwiata w lekkiejatletyce. Poza tym sporty zimowe nie istniejš nawet nie ma olimpiady. Na pytanie jak daleko moze skoczyc skoczek narciarski? odpowiedĂz brzmi...eeee....30 metrow moze 40

Dobra, toby bylo na tyle POZDRO

- Belaiza
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: