Wszelakie pytania

Tutaj możecie pisać o wszystkim o czym chcecie napisać i podzielić się z innymi.

Moderatorzy: zoltoczerwony, ramar, Juluz, Szpieg1, Gonzo, Daniel, AirCanada

Awatar użytkownika
AustralianMagic
Posty: 2203
Rejestracja: 31 paź 2010, o 19:59

Re: Wszelakie pytania

Post autor: AustralianMagic »

Mam pytanie do posiadaczy Cyfry+.
Mam następujący problem. Od czasu gdy posiadam dekoder HD to nie mam wszystkich kanałów.
Przykładowo mam Canal+SportHD algdy wrzucam GolHD to wyśietla mi się napis odnośnie braku syngału na antenie.

Kabel ma około 30metrów i jest w jednym miejscu złączony. Siłą - 60% Jakość - 75%.
Niemniej nie wydaje mi że były to problem z z długością kabla czy antentą to większość kanałów mam.
Dodam, że na dekoderze SD wszystkie kanał działają, ale słychać jakieś buczenie w tle zamiast czystego dźwięku.
Pytanie, co zrobić bo mecze już za kilka godzin ;D


Ale ja mam TVPHD, Canal+ HD, Canal+Sport HD itp, itd, ale nie mam np GolHD.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2012, o 09:47 przez AustralianMagic, łącznie zmieniany 1 raz.
Tyrion
Posty: 31
Rejestracja: 12 maja 2011, o 16:17

Re: Wszelakie pytania

Post autor: Tyrion »

Miałem ten sam problem (czarny ekran na kanałach HD + brak sygnału) do czasu, gdy kupiłem nową, większą antenę. Nie jestem ekspertem w tej sprawie, ale może problem tkwi w antenie...
owsiej
Posty: 516
Rejestracja: 17 paź 2010, o 15:52
Lokalizacja: Białystok

Re: Wszelakie pytania

Post autor: owsiej »

Zadzwoń na infolinie z tym problemem, ja swego czasu miałem to dosyć często. Oni tłumaczą to jakimś brakiem sygnału czy coś tam ale w miarę szybko wszystko naprawiają;>. Numer do nich jest na umowie, znajdź ją bo będą też pytać o nr umowy czy coś tam.
Awatar użytkownika
Andzia93
Posty: 208
Rejestracja: 23 gru 2008, o 19:38
Lokalizacja: okolice Krakowa

Re: Wszelakie pytania

Post autor: Andzia93 »

Buszuję po internecie w poszukiwaniu biletów, ale nie wiem, czy odwiedzam dobre strony, gdyż nigdy ich sobie nie załatwiałam indywidualnie. Stąd moje pytanie.

Wie ktoś może, czy są już do kupienia bilety na mecz Polska-Anglia, który odbędzie się 16 października na stadionie narodowym w Warszawie w ramach eliminacji do Mistrzostw Świata, a jeśli tak, to gdzie można je kupić?
Obrazek
Red isn't a color.. RED is a way for life! YNWA!
arek51
Posty: 41
Rejestracja: 26 sty 2012, o 22:03

Re: Wszelakie pytania

Post autor: arek51 »

Poszukuję kurtki, tylko takiej kurtki trzyczwarte z Liver birdem na niej. Kiedyś będąc w sklepie na Anfield chyba taką widziałem(z piórkami na obrzeżach kaptura), ale to było już spory czas temu. Teraz nie mogę takiej kupić. Jeżeli ktoś wie gdzie można takową kupić to proszę o odpowiedź. :)
Awatar użytkownika
kam15
Posty: 1067
Rejestracja: 26 sty 2008, o 17:43
Lokalizacja: Jasło / Krk

Re: Wszelakie pytania

Post autor: kam15 »

Andzia93 pisze:Buszuję po internecie w poszukiwaniu biletów, ale nie wiem, czy odwiedzam dobre strony, gdyż nigdy ich sobie nie załatwiałam indywidualnie. Stąd moje pytanie.

Wie ktoś może, czy są już do kupienia bilety na mecz Polska-Anglia, który odbędzie się 16 października na stadionie narodowym w Warszawie w ramach eliminacji do Mistrzostw Świata, a jeśli tak, to gdzie można je kupić?
Z tego co widze tutaj to takowych jeszcze nie ma :P
Awatar użytkownika
diablinadali
Posty: 924
Rejestracja: 13 sie 2012, o 13:03

Re: Wszelakie pytania

Post autor: diablinadali »

Znajdzie się ktoś kto jest w stanie odpowiedzieć mi na jedno zajebardzo proste pytanie?
Od jakiegoś czasu notorycznie zawiesza mi się Mozilla po czym wyskakuje komunikat o awarii wtyczki Adobe Flash. Zaktualizowałem niedawno Firefoxa i wtyczkę Flash, miałem chwilę spokoju i wczoraj znowu to samo - uruchamiam radio w jednej karcie, w drugiej YouTube i nagle Mozilla się zwiesza i nic nie można zrobić poza zamknięciem jej menedżerem zadań, a jak już po 2 minutach się odwiesi to ten sam komunikat o awarii wtyczki Flash. Można coś z tym zrobić? Co takiego powoduje notoryczną awarię Flasha?
Awatar użytkownika
kam15
Posty: 1067
Rejestracja: 26 sty 2008, o 17:43
Lokalizacja: Jasło / Krk

Re: Wszelakie pytania

Post autor: kam15 »

diablinadali pisze:Znajdzie się ktoś kto jest w stanie odpowiedzieć mi na jedno zajebardzo proste pytanie?
Od jakiegoś czasu notorycznie zawiesza mi się Mozilla po czym wyskakuje komunikat o awarii wtyczki Adobe Flash. Zaktualizowałem niedawno Firefoxa i wtyczkę Flash, miałem chwilę spokoju i wczoraj znowu to samo - uruchamiam radio w jednej karcie, w drugiej YouTube i nagle Mozilla się zwiesza i nic nie można zrobić poza zamknięciem jej menedżerem zadań, a jak już po 2 minutach się odwiesi to ten sam komunikat o awarii wtyczki Flash. Można coś z tym zrobić? Co takiego powoduje notoryczną awarię Flasha?
Wywalic tego i zainstalowac starszego (flasha)

e:
Nie wiem, ja wywalilem nowego, bo stary zawieszal doslownie kazdego streama.... Normalnie uzywam Opery i YT chodzi ok,ale pod Opere nie robia pluginow do transmisji generalnie i tam tylko mecze patrze i zawieszalo i wyskakiwal blad....u mnie pomoglo :P
Ostatnio zmieniony 19 sie 2012, o 13:06 przez kam15, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
diablinadali
Posty: 924
Rejestracja: 13 sie 2012, o 13:03

Re: Wszelakie pytania

Post autor: diablinadali »

kam15 pisze: Wywalic tego i zainstalowac starszego (flasha)
Tylko że starszy Flash również był awaryjny, po czym zaktualizowany do wersji nowszej razem z przeglądarką działał prawidłowo z 2 tygodnie i znowu to samo. To nie dzieje się za każdym razem kiedy otwieram Firefoxa, tylko w momencie kiedy jest np. większa ilość otwartych kart, przy czym ostatnio przy dwóch otwartych kartach wtyczka uległa awarii.
Awatar użytkownika
ZohanLFC
Posty: 459
Rejestracja: 13 kwie 2010, o 22:10
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: Wszelakie pytania

Post autor: ZohanLFC »

Witam, mam pytanie odnośnie "stolików bilardowych". Zawsze zastanawiałem się czy warto wydać około 100-150 zł na miniaturkę stołu bilardowego. Może ktoś ma podobny stół i mógł się podzielić wrażeniami czy warto sprawić sobie taką małą przyjemność. Za wszelkie opinie z góry dzięki ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
polik
Posty: 2183
Rejestracja: 17 gru 2009, o 21:10
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Kontakt:

Re: Wszelakie pytania

Post autor: polik »

ZohanLFC pisze:Witam, mam pytanie odnośnie "stolików bilardowych". Zawsze zastanawiałem się czy warto wydać około 100-150 zł na miniaturkę stołu bilardowego. Może ktoś ma podobny stół i mógł się podzielić wrażeniami czy warto sprawić sobie taką małą przyjemność. Za wszelkie opinie z góry dzięki ;).
Mi tam się podoba :) Fajna zabawa także dla młodszych.
A cena wcale nie jest wygórowana.
" Nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię na Swój poziom a potem pokona doświadczeniem "

Na stronie mam nick " Zochan "
Awatar użytkownika
kam15
Posty: 1067
Rejestracja: 26 sty 2008, o 17:43
Lokalizacja: Jasło / Krk

Re: Wszelakie pytania

Post autor: kam15 »

Szukam aplikacji na androida podobnej do 442 OPTA, tej ze statystykami zawodnikow :]
Do wygrania piwo na nastepnym zlocie ;P
Awatar użytkownika
LookAss
Posty: 543
Rejestracja: 24 maja 2008, o 11:22
Lokalizacja: Warszawa

Re: Wszelakie pytania

Post autor: LookAss »

Czy jeśli myszka ma rolkę z czterema kierunkami przewijania (dodatkowo lewo - prawo) to można ustawić by na boki działała jako "wstecz" i "dalej" np w przeglądarce? Może ktoś empirycznie to sprawdził, bo w "internetach" znaleźć tej informacji nie mogę.
Obrazek
Aldor
Posty: 2119
Rejestracja: 27 mar 2008, o 22:01
Lokalizacja: BB43300

Re: Wszelakie pytania

Post autor: Aldor »

Awatar użytkownika
DWT-Adas
Przyjaciel Żubra
Posty: 969
Rejestracja: 6 lut 2008, o 18:59
Lokalizacja: Raszyn

Re: Wszelakie pytania

Post autor: DWT-Adas »

Najprościej: zainstalować operę i włączyć gesty myszy. Nie jest to dokładne rozwiązanie problemu, ale pozwala przewijać strony wstecz i w przód machając myszem w tą i z powrotem.

Trochę trudniej: zainstalować firefoxa, wpisać mu about:config i pobawić się zmienną

Kod: Zaznacz cały

mousewheel.horizscroll.withnokey.action
zgodnie z instrukcją: http://kb.mozillazine.org/About:config_entries (rozdział mousewheel).

Najfajniej: ściągnąć http://www.autohotkey.com/ i napisać własny skrypt na podstawie dokumentacji.
ODPOWIEDZ