To ja zaczne:
Kandydat na reprezentanta Polski pilkarzem miesišca w Anglii
Aspirujšcy do gry w reprezentacji Polski snajper Crystal Palace Andy Johnson zostal wybrany pilkarzem paĂzdziernika w Premiership - pisze "Przeglšd Sportowy".
Takie wyroznienie spotkalo go za to, ze strzelil cztery bramki w czterech ligowych meczach. Rzecznik przyznajšcego nagrode sponsora ekstraklasy powiedzial: "Strzelecki rekord Johnsona to fantastyczne osišgniecie. Gole Andy'ego poprawily lokate jego zespolu i nic dziwnego, ze upomina sie o niego miedzynarodowy futbol. I niewazne, czy jest to reprezentacja Anglii, czy Polski".
Tymczasem oprocz dyskusji na temat ewentualnej gry Johnsona w bialo-czerwonych barwach trwajš tez spekulacje co do przynaleznoĹci klubowej zawodnika. Napastnik Crystal Palace jest najwyzej sklasyfikowanym wĹrod najskuteczniejszych angielskim pilkarzem. Nie dziwi wiec, ze kilka bogatszych klubow, jak na przyklad FC Liverpool, jest zainteresowanych pozyskaniem Andy'ego Johnsona.
Ăzrodlo: onet.pl

Teraz PZPN juz nie moze go "wypuĹcic z ršk"

Mam nadzieje, ze teraz skonczy sie inaczej.
W Ĺrode bodajze reprezentacja Polski rozegra towarzystkie spotkanie z Francuzami. Mial to byc pozegnalny wystep w druzynie narodowej Zinedina Zidane'a, jednak z niewiadomych przyczyn Zizou nie zagra w tym spoktaniu.
Polska ma wielkš szanse udowodnic, ze te wygrane w el. MĂS nie byly przypadkowe, tak wiec oczekuje ze strony bialo- czerwonych zangazowania w to spotkanie, mimo iz jest to tylko mecz towarzyski.
WĹrod innych ciekawych meczy, warto liczyc na ciekawe spotkanie w Madrycie na stadionie Santiago Bernabeu, gdzie Hiszpania bedzie goĹcic Anglie. W tym meczu pewnie stawiam na wyspiarzy, bo pilkarze z polwyspu Iberysjkiego jak narazie nie potrafiš stworzyc zgranej druzyny.
Innych spotkan szczerze mowišc nie pamietam

moje typy:
FRANCJA - POLSKA 1-2
Hiszpania - Anglia 1-3