Wszelakie pytania

Tutaj możecie pisać o wszystkim o czym chcecie napisać i podzielić się z innymi.

Moderatorzy: ramar, zoltoczerwony, Juluz, Daniel, Gonzo, Szpieg1, AirCanada

Awatar użytkownika
LookAss
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2008, o 11:22
Lokalizacja: Warszawa

Re: Wszelakie pytania

Post autor: LookAss »

Z góry uprzedzam, że to tylko gdybanie, ale zakładam, że skoro policjant może Cię wylegitymować w każdej chwili na ulicy to i w samochodzie podczas kontroli również.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szpieg1
Moderator
Posty: 1393
Rejestracja: 24 sie 2011, o 12:49
Lokalizacja: Wawa

Re: Wszelakie pytania

Post autor: Szpieg1 »

rafalqu pisze:Witajcie,
czy policjant podczas rutynowej kontroli z art. 129 ma prawo wylegitymować wszystkich pasażerów podróżujących samochodem, jeśli tak to na jakiej podstawie prawnej?
Masz to wyżej wymienionym artykule. Pasażerowie to też uczestnicy ruchu drogowego.

"2.
Policjant, w związku z wykonywaniem czynności określonych w ust. 1, jest uprawniony do:
1)
legitymowania uczestnika ruchu i wydawania mu wiążących poleceń co do sposobu korzystania z drogi lub używania pojazdu;"


LookAss - na ulicy owszem ale jak idziesz sobie chodnikiem to musi podać podstawę takiej czynności.

Awatar użytkownika
AustralianMagic
Posty: 2170
Rejestracja: 31 paź 2010, o 19:59

Re: Wszelakie pytania

Post autor: AustralianMagic »

Oczywiście, że może. Żeby pokazać to na przykładzie, nigdy nie wiadomo czy pojazdem nie są przewożone osoby przebywające nielegalnie, porwane, poszukiwane itp itd

Awatar użytkownika
rafalqu
Posty: 560
Rejestracja: 9 lut 2012, o 19:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Wszelakie pytania

Post autor: rafalqu »

Dzięki chłopaki za szybką odpowiedź
Obrazek

JaLFC
Posty: 75
Rejestracja: 2 paź 2012, o 17:46

Re: Wszelakie pytania

Post autor: JaLFC »

Panie, panowie, z racji że jestem już stary, dorobiłem się swojego "m4", i kibicuje temu klubowi na złe i dobre , chciałbym na mistrzostwo sprawić sobie naklejkę na ścianę... I tu rodzi sie pytanie, miał ktoś z Was może taką naklejkę,widział , bądź ma coś lepszego ?
https://allegro.pl/oferta/naklejki-pilk ... knEALw_wcB
Z góry dziękuję !
Origi bramka na wagę zwycięstwa w derbach z Evertonem.
Origi dwa gole, w tym drugi decydujący o awansie do finału LM przeciwko Barcelonie
Origi drugi rozstrzygający gol w finale LM.

Origi 2018/2019 !! :)

Smuggler7
Posty: 175
Rejestracja: 7 lip 2017, o 21:52

Re: Wszelakie pytania

Post autor: Smuggler7 »

Serio chcesz coś takiego na ścianie? Ja wiem, że Liverpool itp, ale ta naklejka naprawdę nie wygląda dobrze. Lub po prostu to przykładowe zdjęcie pokoju z naklejką prezentuje się beznadziejnie, ale ja bym nie ryzykował. ;)

Awatar użytkownika
wikonek
Posty: 115
Rejestracja: 8 paź 2012, o 20:48

Re: Wszelakie pytania

Post autor: wikonek »

Spoiler:
Moze bardziej fototapeta by podeszla? Cena wyzsza, ale jakosc zdecydowanie lepsza.

JaLFC
Posty: 75
Rejestracja: 2 paź 2012, o 17:46

Re: Wszelakie pytania

Post autor: JaLFC »

Mi sie podoba, co do fototapety to w sumie nie myslalem o tym, wiec dziekuje za rade, musze sie nad tym zastanowic ?
Origi bramka na wagę zwycięstwa w derbach z Evertonem.
Origi dwa gole, w tym drugi decydujący o awansie do finału LM przeciwko Barcelonie
Origi drugi rozstrzygający gol w finale LM.

Origi 2018/2019 !! :)

BadBoy1920h
Posty: 558
Rejestracja: 6 cze 2014, o 00:12

Re: Wszelakie pytania

Post autor: BadBoy1920h »

Jest ktoś kto korzysta z oferty NC+, a dokładnie z multurooma ? Pytanie brzmi, czy można ten dodatkowy dekoder podłączyć w innym domu ?
"A żyć możesz dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć"
erni9292 pisze:
Flymf pisze:Pewne rzeczy się nie zmieniają (:
Twoje pierdolenie?

Malypablo
Posty: 179
Rejestracja: 13 sty 2010, o 13:18

Re: Wszelakie pytania

Post autor: Malypablo »

Nie.

BadBoy1920h
Posty: 558
Rejestracja: 6 cze 2014, o 00:12

Re: Wszelakie pytania

Post autor: BadBoy1920h »

Malypablo pisze:Nie.
A czy dodatkowy dekoder posiada również swoją kartę? Nie będzie działać jak podepne sprzęt normalnie do anteny ?
"A żyć możesz dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć"
erni9292 pisze:
Flymf pisze:Pewne rzeczy się nie zmieniają (:
Twoje pierdolenie?

AirCanada
Ojciec Chrzestny
Posty: 5052
Rejestracja: 13 sie 2004, o 23:32
Lokalizacja: Rypin
Kontakt:

Re: Wszelakie pytania

Post autor: AirCanada »

BadBoy1920h Kolega powyżej tam Ci źle podpowiada. Wszystko zależy od tych dekoderów nc+ jakie posiadasz w domu.

Ja zmieniając miejsce zamieszkania w poprzednim roku, jeden dekoder (ten główny) zostawiłem na starym adresie, a drugi normalnie zabrałem ze sobą. Telewizja śmiga poprawnie na jednym i drugim adresie, no i koszty przy okazji mniejsze :)

Na starym adresie pozostał ten sprzęt: Box+/HD SAGEMCOM DSI83(S) (MR)

Na nowym z kolei: WiFi Box+ / SAGEMCOM DSIW74

Możliwe, że możesz mieć 2 nowsze dekodery, które muszą się 'widzieć' i tylko w jednym miejscu, oddalone od siebie niezbyt daleko (2 różne pokoje) będą działać.

W każdym razie sytuacja nie jest przegrana :)
Obrazek

BadBoy1920h
Posty: 558
Rejestracja: 6 cze 2014, o 00:12

Re: Wszelakie pytania

Post autor: BadBoy1920h »

Spoiler:
Jak już zauważyłeś, chodzi o niższe koszta, wiesz o czym mówię ;)

Posiadam dekoder 4K ULTRABOX +. Czyli musiałbym się dowiedzieć, jaki dekoder jest w multiroomie i czy musi być zesparowany z moim obecnym dekoderem ?
"A żyć możesz dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć"
erni9292 pisze:
Flymf pisze:Pewne rzeczy się nie zmieniają (:
Twoje pierdolenie?

AirCanada
Ojciec Chrzestny
Posty: 5052
Rejestracja: 13 sie 2004, o 23:32
Lokalizacja: Rypin
Kontakt:

Re: Wszelakie pytania

Post autor: AirCanada »

Dokładnie tak, na chłopski rozum tak to rozumuję Panie Kolego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torres09
Posty: 364
Rejestracja: 12 lut 2008, o 21:09
Lokalizacja: Zamojsce/Rzeszów
Kontakt:

Re: Wszelakie pytania

Post autor: Torres09 »

BadBoy1920h pisze:Jest ktoś kto korzysta z oferty NC+, a dokładnie z multurooma ? Pytanie brzmi, czy można ten dodatkowy dekoder podłączyć w innym domu ?
Sprawa z multiroomem wygląda następująco. To czy możesz miec dwa niezależne dekodery nie zależy od dekoderów ale od kart jakie są w nich użytkowane. Jeżeli masz ten multi już dłuższy czas istanieje prawdopodobieństwo że posiadasz jeszcze starsze karty CAMELEON (chyba tak sie nazywały i chyba były czerwone), te karty są niezależne i możesz je użytkować w dwóch różnych domostwach bez połączenia ze sobą dekoderów (przerabiałem to). Natomiast jeżeli masz już karty CAYMAN (szare) to niestety one już niezależnie nie mogą działać. Dekodery muszą być połączone w jednej sieci WiFi bądź kablem. Można też oglądać bez łączenia dekoderów ale wtedy co jakiś czas musisz dekoder poboczny odblokowywać kartą z dekodera głównego.

Jakiś czas temu tak mi to wytłumaczył Pan w salonie NC+ ponieważ przechodziłem ze starego multi (tego które działało niezależnie) na ten nowy, z uwagi na to że chciałem dobrać więcej dekoderów do domu, a żeby to zrobić musiałem oddac karty Cameleon i wymienic na Cayman.

Oczywiście jeżeli odblokujesz dekoder poboczny, wywieziesz go do drugiego mieszkania, podłączysz antene to przez jakiś czas będzie działać. Ale w najmniej oczekiwanym momencie wyskoczy komunikat aby odblokować dekoder poprzez połączenie ze sobą dekoderów albo przez włożenie na chwile karty z dekodera glównego.

Pozdrawiam i mam nadzieje że pomogłem.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ