Moderatorzy: zoltoczerwony, ramar, Juluz, Szpieg1, Gonzo, Daniel, AirCanada
Zgłosić na Policję, ale jak już to dla samej zasady, bo moim zdaniem szkoda zachodu dla 19,99 zł, ale dla zasady zgłosić można. Do zgłoszenia pasuje się stawić z wydrukami celem uprawdopodobnienia zdarzenia. Możliwe także, że nie jesteś jedyną osobą i już gdzieś w Polsce toczy się postępowanie przeciwko tej osobie, ale to już nie Twoje zmartwienie.Liverpoolczyk pisze:Czy komuś zdarzyło się trafić na oszusta na OLX? Mi wczoraj i opiszę pokrótce sytuację.
Pod wieczór znalazłem ofertę za 19,90 zł, był to dostęp do telewizji internetowej, a w niej m.in. sportowe kanały Polsatu, Canal+ itd. Wymiana kilku wiadomości, dostałem numer konta, przelałem kwotę, wysłałem zrzut ekranu z przelewu i... nie otrzymałem kodu dostępu. Żadnego kontaktu z gościem, później nawet nie mogłem zobaczyć jego konta poprzez kliknięcie w jego nick.
Dodam, że przed ostatnim meczem fazy grupowej korzystałem z podobnej oferty od innej osoby, kod za 5 zł do Ipli na 7 dni, użytkownik od razu dał dostęp i mogłem sobie elegancko oglądać. Skorzystałem wtedy z linku, który ktoś wrzucił na forum, gdyż on też to zrobił i się podzielił, że warto.
Zgłaszał ktoś gdzieś podobną sprawę? No bo tak... Gdyby to była dość spora kwota to bym się nawet nie zastanawiał i pisał do serwisu OLX, później dalsze kroki. Ale jeśli jest mała szansa na odzyskanie pieniędzy czy będę musiał składać jakieś podania, tu opisywać sytuację, tu zgłosić na policję i nie wiem co jeszcze, to może po prostu machnąć ręką na te dwie dychy. Zależy ile z tym zachodu i czy warto, czy po prostu zapomnieć o tym i tyle.