Telewizory

Tutaj możecie pisać o wszystkim o czym chcecie napisać i podzielić się z innymi.

Moderatorzy: zoltoczerwony, ramar, Juluz, Szpieg1, Gonzo, Daniel, AirCanada

Awatar użytkownika
aefka
Posty: 222
Rejestracja: 28 cze 2012, o 20:06

Telewizory

Post autor: aefka »

Witam, postanowiłem założyć taki topic bo jeszcze nigdzie go nie zobaczyłem, a potrzebuję paru odpowiedzi na moje pytania.

Niedawno kupiłem Samsunga Smart TV 6100. Wszystko jest dobrze, bardzo dobrze działa, nie tnie nie nic, ale on ma sporo funkcji i troche do tej pory w tym ciemny byłem, ale to musi się zmienić.

1. Czy jest możliwość zainstalowania Adobe Flesh Playera na tą przeglądarkę internetową którą posiada Smart TV ?. Nie mogę sobie pooglądać weeb.tv np.

2. Czy w moim modelu jest tzw. "rejestrator dźwięku" ?. Tzn., że np. mówię " Smart TV włącz się" a on sie włącza :D.. Czy takie bajery dopiero od serii 8000 ?.

3. Czy jest możliwość wyłączenia dźwięku w menu itp. ?. Strasznie irytuje mnie ten dzwięk.

4. Czy jest możliwość zainstalowania np. Sopcast'a ?. Nie ukrywam przydałby się.


To na razie tyle. W odpowiedzi mam nadzieję że powiecie jak to zrobić ;)..

Dziękuje i pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
aefka
Posty: 222
Rejestracja: 28 cze 2012, o 20:06

Re: Telewizory

Post autor: aefka »

Odświeżam . Nikt nie posiada tego Smarta. TO może macie jakiegoś innego, bo funkcje moga mieć podobne ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paroos
Posty: 161
Rejestracja: 5 cze 2012, o 16:56
Lokalizacja: Tarnów / Kraków

Re: Telewizory

Post autor: Paroos »

Niepotrzeba Ci ani Adobe ani Sopcasta. Przez HDMI podepnij do kompa (dźwięk u siebie podpiąłem przez kabelek taki jak z głośników idzie, tylko z obu stron końcówka męska) i wszystko śmiga elegancko. Ja przynajmniej tak mam już drugi telewizor podpięty i nie narzekam ;)

daro90
Posty: 60
Rejestracja: 15 sie 2004, o 21:19
Kontakt:

Re: Telewizory

Post autor: daro90 »

Na wszystkie twoje pytania jest tylko jedna odp.: NIE MA
Zarpraszamy do www.lbworld.prv.pl.

BeBe
Posty: 561
Rejestracja: 21 cze 2011, o 15:30
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Telewizory

Post autor: BeBe »

rodzice posiadaja tez Samsunga chyba nieco nowszego 6600 (jakos tak) i pamietam ze bez problemu ogladalem na tym tv filmy online w przegladarce albu utuba (czyli flash byl), ale np z meczami "na zywo" mialem problemy.
proponuje Ci sprawdzic utube-zapewne nawet masz specjalna aplikacje do tego.

Co do tego "włacz się" :D to też raczej nie ma-choć napewno większość widziała że takie rzeczy (sterowanie ruchem/glosem) już powoli wchodzą 8)

dzwięk w menu- nie mam pojęcia

a sopcast ? wątpię-chociażby z takiego powodu, że zapewne telewizor nie ma dysku twardego (wiec gdzie cos tam zainstalowac) :D może się mylę nie jestem pewny co do tego

@Down:
a np takie filmy na putlocker to na jakiej zasadzie dzialaja ? nie czasem flasha ? a ogladalem kilka takich :D
Ostatnio zmieniony 2 paź 2012, o 19:37 przez BeBe, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez ciemności nie ma światła. Bez zła nie ma dobra.

Awatar użytkownika
TheKrzychu
Posty: 1002
Rejestracja: 18 maja 2009, o 15:26
Lokalizacja: Więcbork / Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Telewizory

Post autor: TheKrzychu »

aefka pisze:Witam, postanowiłem założyć taki topic bo jeszcze nigdzie go nie zobaczyłem, a potrzebuję paru odpowiedzi na moje pytania.
Niedawno kupiłem Samsunga Smart TV 6100. Wszystko jest dobrze, bardzo dobrze działa, nie tnie nie nic, ale on ma sporo funkcji i troche do tej pory w tym ciemny byłem, ale to musi się zmienić.
1. Czy jest możliwość zainstalowania Adobe Flesh Playera na tą przeglądarkę internetową którą posiada Smart TV ?. Nie mogę sobie pooglądać weeb.tv np.
2. Czy w moim modelu jest tzw. "rejestrator dźwięku" ?. Tzn., że np. mówię " Smart TV włącz się" a on sie włącza :D.. Czy takie bajery dopiero od serii 8000 ?.
3. Czy jest możliwość wyłączenia dźwięku w menu itp. ?. Strasznie irytuje mnie ten dzwięk.
4. Czy jest możliwość zainstalowania np. Sopcast'a ?. Nie ukrywam przydałby się.
To na razie tyle. W odpowiedzi mam nadzieję że powiecie jak to zrobić ;)..
Dziękuje i pozdrawiam.
Ja co prawda mam LG 620S, ale wcześniej sporo czytałem o Samsungu.

1. Nie. Samsung nie współpracuje i nie wspiera produktów Adobe.
2. Nie ma tego w Twoim modelu.
3. Raczej nie. Nie wiem. Poszukaj w ustawieniach, może znajdziesz.
4. Nie. Haha :) To pytanie wywołało uśmiech na mojej twarzy ;) To jest telewizor nie komputer. :D :D
Obrazek

lucasiu
Posty: 573
Rejestracja: 30 cze 2011, o 17:15
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Telewizory

Post autor: lucasiu »

Spróbuj przeszukać to forum a może coś znajdziesz:
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung-f52.html

Jak chcesz tego sopcasta to zrobiłbym tak, jak kolega wcześniej pisal - podłaczyc lapka i gitara :)

@aefka
No faktycznie trochę mało przejrzyste to forum i ciężko coś znaleźć, ale zawsze możesz napisać i być może ktoś ci odpowie :)
Ostatnio zmieniony 2 paź 2012, o 20:23 przez lucasiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli jesteś pierwszy - jesteś zwycięzcą. Jeśli jesteś drugi - jesteś nikim. - Bill Shankly

Awatar użytkownika
aefka
Posty: 222
Rejestracja: 28 cze 2012, o 20:06

Re: Telewizory

Post autor: aefka »

Jestem zielony cd. tych TV'ków ;P..

Paroos pisze:Niepotrzeba Ci ani Adobe ani Sopcasta. Przez HDMI podepnij do kompa (dźwięk u siebie podpiąłem przez kabelek taki jak z głośników idzie, tylko z obu stron końcówka męska) i wszystko śmiga elegancko. Ja przynajmniej tak mam już drugi telewizor podpięty i nie narzekam ;)

TheKrzychu pisze:4. Nie. Haha :) To pytanie wywołało uśmiech na mojej twarzy ;) To jest telewizor nie komputer. :D :D
Nie mniej jednak ułatwiło by sprawe :D. Tak myślałem, że nie da rady, ale wolałem się przekonać ;) Tyle teraz rzeczy możliwych z niemożliwych ;)
BeBe pisze:rodzice posiadaja tez Samsunga chyba nieco nowszego 6600 (jakos tak) i pamietam ze bez problemu ogladalem na tym tv filmy online w przegladarce albu utuba (czyli flash byl), ale np z meczami "na zywo" mialem problemy.
proponuje Ci sprawdzic utube-zapewne nawet masz specjalna aplikacje do tego.
Dokładnie. Filmy online działają utube również. Do utube jest specjalna aplikacja, ale można również wejść przez tą przeglądarkę i działa normalnie jak w komputerze. Myślałem, że tylko u mnie tak jest. To widzę, że innego wyjścia jak HDMI nie ma. Chociaż ciekawe jest to, że na kilku ( jednej, może jakbym poszukał to więcej) stron mogę obejrzeć jakiś meczyk, jak leci oczywiście ;)


@lucasiu - przeglądałem, ale cięzko tam cokolwiek znaleźć ;)

EDIT:
Odpowiedź do punktu 3 znalazłem ;).
Jeśli byłoby to komuś potrzebne:


System > Ogólne > Reagowanie Dźwiękiem > Wyłączone
Obrazek

Awatar użytkownika
mikan91
Posty: 286
Rejestracja: 29 mar 2009, o 19:57
Lokalizacja: Toruń

Re: Telewizory

Post autor: mikan91 »

Witam. Czy ktoś z forumowiczów mógłby doradzić w kupnie tv. Niezbyt znam się na telewizorkach więc potrzebuję pomocy. Szukam ok: 40'-42'
- hdmi, dvbt, usb, full hd
- nie potrzebuję funkcji smart tv ani podobnych
- konwersja do 3d (tutaj mam pytanie, jak to wygląda i czy warto)
- min 100Hz
- LED
- cena ok. 2000
Z góry dzięki :)
Obrazek
You'll Never Walk Alone

Rabik
Posty: 174
Rejestracja: 1 lut 2011, o 21:50

Re: Telewizory

Post autor: Rabik »


cezarySP
Posty: 321
Rejestracja: 21 lip 2012, o 23:06

Re: Telewizory

Post autor: cezarySP »

Witam! Trochę odkopałem ten temat, ale właśnie w tej kwestii mam pytanie do osób bardziej 'obcykanych' :D

Otóż, planuję kupić telewizor, który głównie miałby służyć do PS4, od czasu do czasu także do oglądania telewizji. Dlatego prosiłbym bardziej zorientowanych o pomoc i wskazanie mi różnic, wad, zalet tych obu sprzętów:

1. http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... ml#zestawy
2. http://www.mediamarkt.pl/piotrkow-trybu ... ecyfikacja

Sądząc po kodach, są to bardzo podobne telewizory, jednakże cena zmusza mnie do myślenia, iż ten z media marktu jest nieco gorzej wyposażony. Skłaniałbym się za kupnem właśnie tego, ale czekam na cenne wskazówki!

Pozdrawiam
Obrazek

GUNS
Posty: 808
Rejestracja: 26 lut 2013, o 11:47

Re: Telewizory

Post autor: GUNS »

cezarySP pisze:Witam! Trochę odkopałem ten temat, ale właśnie w tej kwestii mam pytanie do osób bardziej 'obcykanych' :D

Otóż, planuję kupić telewizor, który głównie miałby służyć do PS4, od czasu do czasu także do oglądania telewizji. Dlatego prosiłbym bardziej zorientowanych o pomoc i wskazanie mi różnic, wad, zalet tych obu sprzętów:

1. http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... ml#zestawy
2. http://www.mediamarkt.pl/piotrkow-trybu ... ecyfikacja

Sądząc po kodach, są to bardzo podobne telewizory, jednakże cena zmusza mnie do myślenia, iż ten z media marktu jest nieco gorzej wyposażony. Skłaniałbym się za kupnem właśnie tego, ale czekam na cenne wskazówki!

Pozdrawiam
Tylko tyle oczekujesz od telewizora żeby wyświetlał obraz z PS4? bierz najtańszy...

Awatar użytkownika
pirek
Posty: 170
Rejestracja: 12 lut 2012, o 01:41

Re: Telewizory

Post autor: pirek »

Ja też byłbym za tym tańszym. Przeleciałem z góry na dół dane obu telewizorów i wygląda że w tym droższym (w tym z rtv euro) jest o tyle więcej że ma panel IPS i jeszcze nagrywanie na USB. Natomiast ma słabsze głośniki i i nie ma wyjścia słuchawkowego. Reszta na moje oko wygląda w 95% na to samo, niemalże jota w jotę. Jeśli ja miałbym kupować, brałbym ten z media. Możesz sobie rzucić okiem jeszcze na opinie klientów o tym telewizorze, raczej większość zadowolona. Ja tam nie dorardzam, ale ja osobiście brałbym ten z media :D
Ostatnio zmieniony 18 sty 2015, o 21:34 przez pirek, łącznie zmieniany 1 raz.

cezarySP
Posty: 321
Rejestracja: 21 lip 2012, o 23:06

Re: Telewizory

Post autor: cezarySP »

Nie żeby wyświetlał, ale żeby wyświetlał w dobrej jakości :) Oba mają podobne specyfikacje, lecz mimo to ich cena trochę się różni. I właśnie w tej kwestii chcę, aby ktoś mnie naprowadził, czym tak naprawdę one się różnią :wink:
Obrazek

GUNS
Posty: 808
Rejestracja: 26 lut 2013, o 11:47

Re: Telewizory

Post autor: GUNS »

cezarySP pisze:Nie żeby wyświetlał, ale żeby wyświetlał w dobrej jakości :) Oba mają podobne specyfikacje, lecz mimo to ich cena trochę się różni. I właśnie w tej kwestii chcę, aby ktoś mnie naprowadził, czym tak naprawdę one się różnią :wink:
jeśli dobry obraz w dobrej jakości to bierz ten z matrycą IPS

ODPOWIEDZ