[b:af683cdd0d]Rownie dobrze moglbys sie zapytac jak zarobic ten pierwszy milion?
no to tak, ja zawsze zaczynam od przewietrzenia szafy, czyli zawodnicy z rezerw ale i z pierwszej druzyny ktorzy maja jakas tam rynkowa wartosc ida pod mlotek; korzystajac z opcji "zaproponuj klubom" (czy cos w tym stylu) trzeba niestety czesto prosic o cene nizsza niz MarketValue; chyba ze sie okaze ze jest duze zainteresowanie, wtedy mozesz sie podroczyc.
Wiekoszsc druzyn ma marne budzety i ciezko robic jakies wielkie transfery, wiec dobrze jest sie skupic na gwiadkach, a nie gwiazdach; ja czesto sprowadzam grajkow z Ameryki poludniowej, a i ze srednich druzyn wloskich

jesli bedziesz gral Lpoolem, to ze sztabem szkoleniowym nic nie musisz mieszac, ja tylko u siebie zatrudnilem Scouta od rynku niemieckiego; bo w sumie daje wiare tym swoim wyslannikom, ale oczywiscie musza sami reprezentowac wysoki poziom i miec szeroko wiedze o danym panstwie.
Na co uwazac....na to zeby przedluzac za wczasu kontrakty, na to aby nie bylo zbyt wielkiej konkurencji: jak mialem 4 napstnikow, jeden mi sie obrazil... a z niewolnika nie ma zawodnika... w grze jak komus podpadniesz, w sumie dlugo trwa zakopywanie topora wojennego.
Trening w tym wypadku jest mniej zlozony niz w innych managerach...jaki wybierzesz to juz twoja sprawa, wszystko zalezy od tego jak chcesz aby druzyna grala.
Ja w sumie nigdy nie olewam mediow, daje tez team talki...tak chyba bardziej dla zasady... ogolnie, nie krzycze na nich czesto, ale ostatnio jak przegrywalem po 45 min u siebie ze Spurs 0-2, "poddalem w watpliwosc ambicje pilkarzy".... wygralem 3-2
jak masz kogos na oko, mozna o nim cos wspomniec w prasie...wtedy sie okaze czy widzi sie w Liverpoolu, a to ulatwia pozniej transfer
przy przedluzaniu kontraktow zawodnikow, dobrze jest to robic jak sa HAppy...aha, i ja jak przedluzam kontraktu, jako jednorazowy bonus pieniezny nigdy im nic nie daje...i jeszcze nie mialem w zwiazku z tym problemow
dobrze jest trzymac sie ram finansowych... i w sumie nie musisz sie martwic jesli nawet klub z danym miesiacu ma straty...chodzi o to ze kasa za LM, za TV, za Lige przychodzi na raz w danym miesiacu i to dziwnie wyglada na Balance sheet pozniej
jak zaczynasz, to na twoim miejscu pierwszej managerki nie traktowalbym zbyt powaznie; wybierz jakis team, zobacz co i jak.... i gdzies po 2, 3 miesiacach zacznij grac od nowa...for real...
powodzenia, to jest istny killer czasu

[/b:af683cdd0d]