Po zmianie serwera

Tutaj możecie pisać o naszej stronie. Co chcielibyście, żeby się na niej znalazło lub co powinniśmy zmienić.

Moderatorzy: ramar, zoltoczerwony, Juluz, Daniel, Gonzo, Szpieg1, AirCanada

Danken
Posty: 105
Rejestracja: 11 lip 2012, o 20:35

Re: Po zmianie serwera

Post autor: Danken »

Do tej pory było wszystko okej, wszedłem do działu artykuły i znów co chwile wyskakuje błąd.

Awatar użytkownika
ItachiTorres
Posty: 143
Rejestracja: 17 lip 2011, o 22:57

Re: Po zmianie serwera

Post autor: ItachiTorres »

Na stronie gł nie ma zdjęć przy niusach. (Chrome).
Może to być wina ciastek, sprawdzę.

Awatar użytkownika
PePeR
Posty: 250
Rejestracja: 12 lip 2012, o 16:17
Lokalizacja: Zabełków

Re: Po zmianie serwera

Post autor: PePeR »

Powiem inaczej niz kolega wyzej. Są zdjęcia przy newsach, ale nie ma zdjęć w newsach... No i występuje blad o ktorym juz kilka osób pisalo :(
Obrazek

PrzemyslawLFC
Posty: 480
Rejestracja: 29 sie 2012, o 14:04
Lokalizacja: Łódź

Re: Po zmianie serwera

Post autor: PrzemyslawLFC »

Kilka razy error wyskakuje, muszę wcisnąć z 10 razy odśwież i dopiero stronka się włącza.
Obrazek

Awatar użytkownika
kaziooo0804
Posty: 654
Rejestracja: 1 lut 2011, o 12:19
Lokalizacja: Janków

Re: Po zmianie serwera

Post autor: kaziooo0804 »

Z tego co jeszcze zauważyłem, po do każdego newsa jest zdjęcie i działa ono na głównej ale po wczytaniu już nie, jest tylko herb LFC.
Obrazek

"Zamiast słów, miejsce w głębi serca"

Awatar użytkownika
polik
Posty: 2183
Rejestracja: 17 gru 2009, o 21:10
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Kontakt:

Re: Po zmianie serwera

Post autor: polik »

kaziooo0804 pisze:Z tego co jeszcze zauważyłem, po do każdego newsa jest zdjęcie i działa ono na głównej ale po wczytaniu już nie, jest tylko herb LFC.
To jedno. Druga sprawa ja wczoraj nie miałem najmniejszych problemów z dostaniem się na strone dzisiaj już je niestety posiadam.
" Nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię na Swój poziom a potem pokona doświadczeniem "

Na stronie mam nick " Zochan "

Awatar użytkownika
Tajgeer
Posty: 35
Rejestracja: 19 mar 2013, o 20:50
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Po zmianie serwera

Post autor: Tajgeer »

Błąd 503 spowodowany jest zbyt dużą ilością jednoczesnych połączeń HTTP do serwera. Może to oznaczać, że któryś proces się zawiesza, przez co jest ten błąd. Z drugiej strony może to być spowodowane złą optymalizacją kodu strony.

Oznacza to, że problemy z niewyświetlaniem obrazków, czy inne problemy związane z działaniem strony również są zależne od tego błędu. Problem mimo wszystko wydaje się być przejściowym - wkrótce wszystko powinno wrócić do normy.

Awatar użytkownika
majki
Posty: 862
Rejestracja: 4 paź 2007, o 15:11
Lokalizacja: Vratislavia

Re: Po zmianie serwera

Post autor: majki »

Cały czas błędy z serwerem u mnie, kilkakrotne odświeżanie pomaga co prawda ale chyba nie o to chodzi. Większej zmiany w tym aspekcie jakoś nie zauważyłem po zmianie dostawcy.
Johnson na Kamczatkę!

Spuść z siebie trochę tej liverpoolskiej krwi dla innych, masz jej tak dużo - sensej

Awatar użytkownika
Tajgeer
Posty: 35
Rejestracja: 19 mar 2013, o 20:50
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Po zmianie serwera

Post autor: Tajgeer »

Jeśli wspólnie z naszym nowym dostawcą hostingu nie znajdziemy sensownego rozwiązania, jedynym wyjściem będzie optymalizacja skryptów strony głównej (w tym także podstron Live, Mecz, czy Typer).

Obecnie na serwerze znajduje się znacznie nowsza wersja interpretera PHP. Strona była pisana pod starszą (o wiele starszą), w związku z czym teraz występują błędy wszędzie, poza forum, które jest w pełni kompatybilne z najnowszą wersją PHP.

Szymek
Posty: 90
Rejestracja: 18 wrz 2012, o 17:20
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Po zmianie serwera

Post autor: Szymek »

Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
U mnie wciąż to samo.
Obrazek

Awatar użytkownika
mersey
Posty: 224
Rejestracja: 10 paź 2010, o 23:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Po zmianie serwera

Post autor: mersey »

U mnie jest gorzej, niż na starym serwerze. W ogóle nie chce mi się ładować. Wcześniej wystarczyło odświeżyć 2-3, a teraz chyba z 20.
Obrazek

Sebu
Posty: 954
Rejestracja: 7 sie 2011, o 16:46

Re: Po zmianie serwera

Post autor: Sebu »

U mnie wszystko w porządku od wczoraj.

PhillieO
Posty: 238
Rejestracja: 26 maja 2012, o 08:28
Lokalizacja: Frei Stadt Danzig

Re: Po zmianie serwera

Post autor: PhillieO »

Mogę powiedzieć to samo co Mersey ;/

Awatar użytkownika
rafalqu
Posty: 560
Rejestracja: 9 lut 2012, o 19:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Po zmianie serwera

Post autor: rafalqu »

Szymek pisze:
Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
U mnie wciąż to samo.
To samo i Do tego jak wchodzę na lfc.pl to mnie wyrzuca na forum.lfc.pl i nie mam szans wejśc na stronę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tajgeer
Posty: 35
Rejestracja: 19 mar 2013, o 20:50
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Po zmianie serwera

Post autor: Tajgeer »

Więcej informacji: viewtopic.php?f=6&t=3619

Zablokowany