Osobiście nie jestem jakimś wielkim fachowcem co do naszej ligi więc ciężko mi powiedzieć która drużyna będzie rewelacją albo odwrotnie. Na pewno jak co roku do walki o mistrzostwo włączy się Legia, Lech, być może Śląsk i Górnik na którego po cichu liczę.
Pominę sobie analizy pozostałych drużyn zostawiając je sympatykom klubowym na tym forum a skupię się na chwilkę na Górniku. Tak naprawdę w tym sezonie Zabrzanie będą wielką niewiadomą w ostatnim czasie odeszło dużo ważnych postaci nie wspominając o Miliku oraz dokładając do tego Kwieka i Skorupskiego. Nie pewna będzie forma Nakoulmy o ile ten nie ucieknie znowu z treningu na testy do jakiegoś klubu

Cieszy na pewno fakt, że Adam Nawałka dalej będzie trenował ekipę z Zabrza, ponieważ cieszy się w klubie dużą sympatią i widać, że robi " coś z niczego" przy bardzo ubogim budżecie klubowym. Na przestrzeni czasu zobaczymy jak spisze się jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce, ja osobiście czekam na otwarcie 3/4 stadionu oraz po cichutku będę liczył na końcowe 3-4 miejsce by przywitać w klubie europejskie puchary

Zapraszam do obszernej dyskusji