Moderatorzy: ramar, zoltoczerwony, Juluz, Daniel, Gonzo, Szpieg1, AirCanada
HappyBlancik napisał(a):Czy mamy tutaj kogoś pracującego w bankowosciach? Albo prędzej osobę, która ostatnimi czasy brała kredyt hipoteczny.
Ile trwa owy proces uzyskania takiego kredytu, jeśli oczywiście spełniam warunki? Chodzi mi o czas aż do „przelania gotówki”.
Przemko napisał(a):HappyBlancik napisał(a):Czy mamy tutaj kogoś pracującego w bankowosciach? Albo prędzej osobę, która ostatnimi czasy brała kredyt hipoteczny.
Ile trwa owy proces uzyskania takiego kredytu, jeśli oczywiście spełniam warunki? Chodzi mi o czas aż do „przelania gotówki”.
Zacząłem załatwiać formalności 8.10.2018 a kasa wpłynęła do dewelopera 5.12.2018
Generalnie, jeśli wyrobisz się z formalnościami do końca miesiąca, to w kolejnym jest już kasa. To ile trwają formalności zależy w dużym stopniu od tego jak pracujesz. Jeśli masz stabilną umowę o pracę to raczej prawie że od ręki załatwisz formalności z komputerem. Jeśli jak w moim przypadku działalność gospodarcza prowadzona od 3 lat, to już jakiś analityk dokładnie przetrzepuje KPiR i wszystko inne co się da. Ja swoją umowę kredytową podpisałem ostatniego dnia listopada.
HappyBlancik napisał(a):U mnie raczej odwrotnie, aniżeli rozłożenie rat, bo chciałbym jak najwiecej spłacać i jak najmniejsze odstetki bulić, zatem 15 lat to idealny okres
Przemko napisał(a):HappyBlancik napisał(a):U mnie raczej odwrotnie, aniżeli rozłożenie rat, bo chciałbym jak najwiecej spłacać i jak najmniejsze odstetki bulić, zatem 15 lat to idealny okres
Ja mam na 30 lat, ale mogę spłacić kredyt choćby dziś (gdybym miał kasę) i nie zapłacę odsetek za pozostały okres. Dłuższy okres kredytowania to niższa rata, a niewiadomo czy za 5 lat będziemy mieli dobrą pracę
ynwa19 napisał(a):I już na lotnisku w Pyrzowicach przed odlotem do domu-:)
Wczoraj spędziliśmy cały dzień w Bielsku-Białej zakończony bardzo interesującym spotkaniem ARG-POR
Teraz trzeba odpocząć po urlopiku(do pracy dopiero w poniedziałek) i zebrać siły na sobotę.
Come on LFC!-:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości