everlast napisał(a):ynwa19 napisał(a):Nasz trener stawia na (nie)Szczesnego i to jest oczywiscie jego przywilej jako selekcjonera ale mnie ta decyzja sie nie podoba.
Ciekaw jestem Waszych opinii-:)
Mnie by dziwiło jakby bramkarz juventusu grzal ławkę. Jakiś powód jest, że Fabian gra w angielskich średnia kach a Szczęsny gral w Arsenalu, w Romie trzymał na ławce Allisona a teraz gra w juve. Fabian dla mnie jest za mało odważny. Nie rzuci się pod nogi strzelajacemu bo się boi, że oberwie. Ile on takich bramek stracił, w których bal się kontaktu.
A ile razy Szczęsny zawalał nam najważniejsze spotkania... Fabian może nie jest ideałem bramkarza, ale w kluczowych momentach można na nim polegać i jest dużo pewniejszy niż Szczęsny (jedyne czym irytował to łatwo przepuszczane karne na Euro). Klasę piłkarza poznaje się po występach w meczach o największym ciężarze gatunkowym, dlatego Lewy i Szczęsny nigdy nie byli i nie będą topem topów.
Co do obsady bramkarza w naszej kadrze to niecierpliwie czekam aż ktoś z młodego pokolenia mocniej zapuka do 1. składu (np. Grabara) i tutaj upatrywałbym bramkarza nr 1 na lata, a nie w Szczęsnym.