Eskimos napisał(a):Może ktoś się spotkał z oszustwem na allegro ?? Kupiłem jakiś czas temu pewną rzecz na allegro za którą zapłaciłem 920zł. Pieniądze wpłaciłem od razu, lecz niestety ze sprzedającym nie ma żadnego kontaktu, nie odpisuje na maila ani nie odbiera telefonu (co najlepsze podany numer kontaktowy to tak na prawdę numer do kobiety która udziela pożyczek). Na allegro utworzyłem taki formularz w którym sprzedający musi mi udzielić odpowiedzi do wtorku inaczej allegro wchodzi do akcji. Czy w razie oszustwa tej osoby dostanę zwrot pieniędzy ze strony allegro ?? Jeśli tak to ile to może potrwać ??
Trzeba będzie zgłosić sprawę na policję (to jest warunek z POK Allegro). Allegro oddaje pieniądze z POK ale na pewno nie całość z tego co pamiętam.
Ps: nigdy nie kupuj rzeczy w kwotach powyżej 200 zł przelewem - jeśli już musisz koniecznie wysyłkę to za pobraniem z dodatkową opcją sprawdzenia zawartości (płatna). Allegro nie jest żadnym gwarantem bezpieczeństwa bo tam weryfikuje się tylko FIRMY, osoby prywatne są niezweryfikowane więc zawsze można trafić na oszusta.