Moderatorzy: ramar, zoltoczerwony, Juluz, Daniel, Gonzo, Szpieg1, AirCanada
HappyBlancik napisał(a):Rzadko kiedy mam okazję obejrzeć Polaków ze względu na branżę, ale dziś był jeden z tych dni, w którym mogłem posiedzieć z piwkiem przed telewizorem.
Gdy tylko zobaczyłem skład, wiedziałem ze będą cyrki. Krychowiak i Kurzawa to więksi parodyści aniżeli Lovren, szczególnie ten pierwszy. Gość jest tak sztywny, nie ma w nim ani krzty zaanagażowania, gość nie jest godzien reprezentować barw kraju w żadnym sporcie. Różowe buciki, zaczeska i tyle.
Zmiany... Błaszczykowski i Energetyk Grosik. Jeden ma z 35 lat, drugi chyba niewiele mniej. Po co? Skoro mecz już stracony, ogrywać gości którzy za jakiś czas będą stanowić o sile tej reprezentacji, a nie starych dziadow.
(Tylko
Nie mówicie, ze Grosik prawie asystował a Błaszczyk strzelił ekstra bramkę, bo po pierwsze piłka wyszła poza boisko, po drugie fatalna wrzutka obiła się o dwóch graczy a Błaszczykowskiemu to takie chyba nawet na treningu nigdy nie siadały).
Fatalny tenerer, fatalna gra i fatalna kadra. Większych sukcesów aniżeli choćby dotarcie do Mistrzostw Świata nie wróżę, choć i to będzie piekielnie trudne.
Wynik? Wynik w ogóle nie odzwierciedla przebiegu spotkania. Pierwsza bramka powinna być nieuznana, Lewy przytrzymał i wpadł na bramkarza, w drugiej piłka wyszła na aut.
HappyBlancik napisał(a):Zmiany... Błaszczykowski i Energetyk Grosik. Jeden ma z 35 lat, drugi chyba niewiele mniej. Po co? Skoro mecz już stracony, ogrywać gości którzy za jakiś czas będą stanowić o sile tej reprezentacji, a nie starych dziadow.
(Tylko
Nie mówicie, ze Grosik prawie asystował a Błaszczyk strzelił ekstra bramkę, bo po pierwsze piłka wyszła poza boisko, po drugie fatalna wrzutka obiła się o dwóch graczy a Błaszczykowskiemu to takie chyba nawet na treningu nigdy nie siadały).
bugi napisał(a):
A sędzia to miał oczy w dupie chyba.
Pytacie kogo ogrywać zamiast Grosickiego? A no Frankowskiego na przykład, w środku zamiast sztywnego Krychowiaka, Góralskiego. Jest trochę opcji, marne bo marne ale to oni w przyszłości będą stanowić o "sile" reprezentacji, więc warto dawać im szanse.
liverbull napisał(a):bugi napisał(a):
Pytacie kogo ogrywać zamiast Grosickiego? A no Frankowskiego na przykład, w środku zamiast sztywnego Krychowiaka, Góralskiego. Jest trochę opcji, marne bo marne ale to oni w przyszłości będą stanowić o "sile" reprezentacji, więc warto dawać im szanse.
Chyba Wy dalej nie rozumiecie co to znaczy całym obwodem. zrobiłem szybką symulacje w programie 3D.
Identyczna sytuacja jak z Grosikiem. załączam zdjęcia.
Jak widać piłka dalej jest w polu.
identyczna sytuacja była wczoraj, sędzia doskonale to widział.
HappyBlancik napisał(a):liverbull napisał(a):bugi napisał(a):
Chyba Wy dalej nie rozumiecie co to znaczy całym obwodem. zrobiłem szybką symulacje w programie 3D.
Identyczna sytuacja jak z Grosikiem. załączam zdjęcia.
Jak widać piłka dalej jest w polu.
identyczna sytuacja była wczoraj, sędzia doskonale to widział.
Na boisku nigdy nie ma dwóch identycznych sytuacji, dlatego ten model 3D jest do wyrzucenia, jeśli nie przestawia konkretnie tej sytuacji.
HappyBlancik napisał(a):a Energetyk Grosik przegrał nam mecz.
HappyBlancik napisał(a):Przez 90+ minut meczu nasza reprezentacja stworzyła jedną okazję na strzelenie bramki XD
Nie umiemy odebrać piłki, nie umiemy jej utrzymać, podawać ani choćby wybijać z opresji. Co mecz grają inną taktyką, kolejny mecz Błaszczykowskiego, który nic nie pokazał a ma 35 lat a Energetyk Grosik przegrał nam mecz.
Patologia piłkarska. Poziom ekstraklasa.
E: Grosik poza szybkością niczego więcej nie oferuje. Biegnie do linii jak jakiś bezmózg i próbuje wkopać piłkę w pole karne. Choć rzadko i w to pole karne uda mu się trafić.
A coś się "rozruszało" bo zmienili taktykę na "skrzydłowych" choć jakikolwiek skrzydłowy od Grosickiego czy Błaszczykowskiego byłby lepszy.
Przemko napisał(a):HappyBlancik napisał(a):Przez 90+ minut meczu nasza reprezentacja stworzyła jedną okazję na strzelenie bramki XD
Nie umiemy odebrać piłki, nie umiemy jej utrzymać, podawać ani choćby wybijać z opresji. Co mecz grają inną taktyką, kolejny mecz Błaszczykowskiego, który nic nie pokazał a ma 35 lat a Energetyk Grosik przegrał nam mecz.
Patologia piłkarska. Poziom ekstraklasa.
E: Grosik poza szybkością niczego więcej nie oferuje. Biegnie do linii jak jakiś bezmózg i próbuje wkopać piłkę w pole karne. Choć rzadko i w to pole karne uda mu się trafić.
A coś się "rozruszało" bo zmienili taktykę na "skrzydłowych" choć jakikolwiek skrzydłowy od Grosickiego czy Błaszczykowskiego byłby lepszy.
Ekspercie za dychę, obejrzyj skrót meczu i sprawdź kto najczęściej dochodził do sytuacji strzeleckich... Grosicki miał dwie setki, fakt faktem, że niewykorzystane, ale przed jego wejściem nikt nie miał równie dobrych sytuacji strzeleckich, a dojść do takich też trzeba potrafić, samo prostopadłe i dobre podanie nigdy nie będzie bramką, jest jeszcze ktoś kto to rozumie, podanie przejmuje i je wykańcza i Grosickiego można czepiać się tylko za ostatni element, a innych za wszystkie.
Twój komentarz nie odnosi się w ogóle do rzeczywistości, zupełnie się z nią mija, więc normalnie powinien być zignorowany, ale tym razem mam ochotę się przyczepić.
FootballClub napisał(a):Grosicki to jeździec bez głowy. Najlepszym miejscem dla niego wczoraj byłaby ta bieżnia wokół boiska.
Druga sprawa to Reca. Ja pier****, jak można powoływać kogoś takiego? Ten Bernardeschi to robił z niego wiatrak.
Następny to Góralski. 50 metrów wolnego miejsca a on podaje do Włochów, przyjecie fatalne.
Zieliński, on zagrał kiedyś dobry mecz w kadrze? Jedno dobre podanie do Grosickigo za plecy obrońców i co więcej pokazał? Straty przed własnym polem karnym, tragedia.
Na koniec Glik. Chłop ma tyle lat na karku, rozegrał setki spotkań a nie potrafi wybić piłki choćby w pobliżu jakiegoś napastnika. Wszyscy stoją przy linii a on kopie w środek na pałę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości