a do kogo one mają być skierowane? Będziesz zbierał opinie widzów, opinie piłkarzy, czy statystyki ? O widzisz już masz 3 konteksty: Możesz zapytać widzów piłki nożnej, o to jaki mają stosunek do piłkarzy: nie wiem czy pytania mają być otwarte, czy zamknięte ale możesz pytać o takie rzeczy jak: czy piłkarze są celebrytami, czy zarabiają za dużo czy za mało, czy ciężko pracują, czy raczej mają light, czy powinni chodzić na imprezy i mieć wiele dupeczek, czy raczej powinni być ascetami z futbolówką przy nodze i takie sroty pierdoty, oraz bardzo otwarte pytanie: gdybyś miał być piłkarzem jak wyglądało by Twoje życie? Możessz pytać czy lubią rywalizacje, czy szanują kibiców innych drużyn, czy są szczęśliwi tylko jak drużyna wygrywa, czy jak przegrywa to trwają przy niej i jak to się ma do życia przeciętnego człowieka - kibica. Wtedy dowiesz się jaki jest stosunek kibiców do piłki nożnej. Następnie możesz zapytać piłkarzy, jak podchodzą do pracy, do meczy, czy się uczą czy nie, czy cieszy ich to, że spełniają marzenia, czy chcą przez piłke pomagac innym czyr raczej balować i wywalać kasę na szampana i dziwki, czy to talent czy szczęście czy ciężka proca, kto jest ich idolem, jak widzą siebie w weiku 50 lat, jak radzą sobie z przeciwnościami. I to wyłoni tobie stosunek piłkarzy do piłki nożnej - czyli dowiesz się jakie jest subiektywne stanowisko kibiców i piłkarzy na temat ich samych oraz wpływu piłki nożnej na ich życie. 3 kontekstem jaki możesz ująć to statystyki i fakty - np. w szpiegu w szatni premeir legaue (PRZECZYTAJ KONIECZNIE) padła informacja że jakiś tam % piłkarzy (dość spory z teo co pamiętam) pomimo że zarabia dziesiątki tysięcy funtów tygodniowo po zakończeniu kariery jest spłukany, a na ogół też zadłużony. Statystyka da Tobie pewną korelacje na temat tego co piłkarze i kibice myślą o piłkce nożnej a co dzieje się w praktyce - czy myślą o sobie życzeniowo, czy to co twierdzą na temat samych siebie pokrywa się z tym co dzieje się w rzeczywistości. Jest to jakaś koncepcja pytań

mam nadzieje, że pomogłem