Tematem podsumowania kwestii organizacyjnych wszelakich przed VIII zlotem fanów Liverpoolu, który niebawem wspólnie rozpoczniemy Moi Drodzy.1) Proponuję zabrać ze sobą jakieś kieliszki przykładowo, kubki, parę torebek herbaty, nasypać sobie cukru do jakiegoś małego słoiczka, wziąć jakiś mały talerzyk, czy miseczkę, żeby sobie jakiś kisiel, zupkę chińską etc przygotować. Rzecz jasna śniadania mamy w ośrodku wykupione, podobnie jak obiadokolacje, aczkolwiek w środku dnia jeśli by ktoś coś chciał sobie przygotować, to trzeba się uprzednio zaopatrzyć.
2) To głownie do debiutantów. Sklep znajduje się tuż przed bramą ośrodka. Może nie jest to Lidl czy Tesco, ale naprawdę można w nim się całkiem nieźle zaopatrzyć i nikt z głodu nie umrze.
3) Istnieje możliwość indywidualnego wykupienia sobie obiadu, tak jak w zeszłym roku, gdy z samego rana Paniom kucharkom zapowiadało się, ile osób będzie uczestniczyć w tym przedsięwzięciu. Koszt bodajże 11-12 pln.
4) Weźcie ze sobą jakieś deszczówki, ciepłe bluzy z kapturem na wieczór. Pogodę co prawda zapowiadają bardzo ładną i słoneczną, ale wiadomo jak to czasem bywa.
5) Apelujemy także o zachowanie najwyższej kultury na zlocie, bowiem promujemy także tam solidną markę polskich fanów Liverpoolu. Owszem bawimy się wspólnie, będziemy śpiewać, kolędować, ale wszystko w umiarze i z zachowaniem najwyżej odpowiedzialności. Jeśli ktoś z ośrodka, tudzież organizatorzy, będą uważali, że jest za głośno, to będzie trzeba spuścić z tonu i grzecznie w pokoju rozejść się do domów.
6) Na zlocie kibice są tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność. Apelujemy o rozwagę zwłaszcza, że jest tam jakieś jezioro, a różne głupie pomysłu po alkoholu zwłaszcza młodym osobom przychodzą do głowy. Są wśród Nas osoby starsze, z wieloletnim stażem zlotowym, które środki zapobiegawcze potrafią zastosować dla tych z głupimi pomysłami najwyższej marki ...
7) W czwartek tradycyjnie może na początku panować trochę chaosu w związku z podziałem domków itp. Będziemy mieli komplet kluczy od Pani z ośrodka, będą dzielone też koszulki osobom, które uprzednio je opłaciły, dlatego po przyjeździe trochę cierpliwości, gdybyście od razu w przeciągu 5 min nie dostali zakwaterowania i nie zostali skierowani do swojego 4-dniowego domu.
8 ) Numery telefonów mam do wszystkich, oprócz użytkowników:
Mathieu, Redsik11, Piwin, Craven, którzy mimo moich 2-3 próśb na forum nie podesłali mi do siebie namiarów. W związku z tym ciężko mi stwierdzić, czy na ów zlot dotrą. Jeśli ktokolwiek będzie miał jakieś problemy, pytania itp w związku z dojazdem, czy innymi sprawami zlotowymi dzwońcie do mnie albo Tomasiego.
9) W czwartek godzina 20 tradycyjne otwarcie zlotu fanów Liverpoolu.
10) Mecz redakcji z resztą świata zaplanowany na godzinę 16 - 17 w piątkowe popołudnie.
11) Wszystkim koleżankom i kolegom życzę z całego serca udanej i bezpiecznej podróży do Rudna, byśmy spotkali się już w czwartek od godzin rannych i wspólnie przeżyli kapitalne kilka dni w świetnej sielskiej i liverpoolskiej atmosferze.
12) Aktualna lista zlotowiczów wobec kilku rezygnacji oscyluje na liczbie:
56DO ZOBACZENIA!