FIFA 16

Tutaj możecie pisać o wszystkim o czym chcecie napisać i podzielić się z innymi.

Moderatorzy: zoltoczerwony, Juluz, RedFirmino, Szpieg1, Gonzo, AirCanada, Daniel

Re: FIFA 16

Postprzez PyrkaLFC » 13 wrz 2016, o 14:34

sprawdź czy Twój system sczytuje ilość ramów przypiętych do płyty głównej. Niekiedy jest tak, że podpinasz 4gb RAM, a system czyta np 2GB (błąd 32bitowych systemów). Miałem taki problem z PESem.
Obrazek
"Każdy się kiedyś wyspowiada, jak okradał czas i siebie z marzeń i z realizowania planów" - O.S.T.R.
Avatar użytkownika
PyrkaLFC
 
 
4 years of membership4 years of membership4 years of membership4 years of membership
Posty: 1490
Dołączył(a): 16 sty 2013, o 18:53
Lokalizacja: Poznań

Re: FIFA 16

Postprzez kubinho997 » 13 wrz 2016, o 14:57

Wlasnie ustaw sobie stala liczbe klatek na sekunde, jak masz je ustawione "luzem" to moze bardziej scinac.
kubinho997
 
 
3 years of membership3 years of membership3 years of membership
Posty: 41
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 22:31

Re: FIFA 16

Postprzez MateuszLFC » 13 wrz 2016, o 15:30

Możesz jeszcze spróbowac w ustawieniach origin. Wyłącz origin w grze.
MateuszLFC
 
 
5 years of membership5 years of membership5 years of membership5 years of membership5 years of membership
Posty: 21
Dołączył(a): 24 paź 2011, o 23:35

Re: FIFA 16

Postprzez FootballClub » 13 wrz 2016, o 22:41

Gram na rozdziałce 1650x1050
System czyta 4 Gb Ramu (Fifa działa tylko na 64 bitowych systemach)
Te klatki to ustawić w panelu Catalyst Control?
FootballClub
 
 
4 years of membership4 years of membership4 years of membership4 years of membership
Posty: 864
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 16:33

Re: FIFA 16

Postprzez kubinho997 » 13 wrz 2016, o 22:47

klatki w ustawieniach fify. pojawia Ci sie takie okienko: Graj, Ustawienia Wyjdz
kubinho997
 
 
3 years of membership3 years of membership3 years of membership
Posty: 41
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 22:31

Re: FIFA 16

Postprzez FootballClub » 17 wrz 2016, o 12:03

FootballClub napisał(a):Ktoś mi może coś doradzić? Mam Readona 5770, i3 2120 3.3Ghz, 4GB Ramu to dlaczego mi tnie na minimalnych. Arena treningowa chodzi ok, ale w meczu liczne zacięcia, ale nie w stylu, że obraz się zatrzmuje tylko takie ma wachania

Problem rozwiązany. Gra śmiga aż miło, może nie na najwyższych, ale ja tam różnicy nie widzę chociażby w niskiej i wysokiej jakości. Ponadto 60 fpsów i ustawione MSAA na 2x. Rozdzialka 1600x900. Pomogło zainstalowanie windowsa 10 8)
FootballClub
 
 
4 years of membership4 years of membership4 years of membership4 years of membership
Posty: 864
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 16:33

Re: FIFA 16

Postprzez PyrkaLFC » 14 lut 2017, o 21:18

Mam czasami wrażenie grając w fife16 (miałem je również grając w PESa 14 i 13), że jeśli kariera idzie zbyt dobrze gra syaje się niesprawiedliwa: Chodzi o to, że mam teraz ważny mecz ligowy z Manchesterem city i nie mogę za h*ja zdobyć gola, o wygranej naawet nie wspominając. Moi zawodnicy psują nawet najprostsze podania, nie poruszają się bez piłki, są znacznie wolniejsi z piłką, nie potrafią przyjąć prostego podania, strzelają w środek, albo bramkarz ma parady życia, albo obrona nagle wyrasta spod ziemi, albo nie dobiegają do za mocnych podań, których moc wcale nie jest zależna od siły jaką ja (jako gracz) w nie włoże, no totalne absurdy z czapy. O Co cho? Czy to jest jakiś algorytm psujący zagrania jak masz dobrą passe czy co? Rozumiem jakby do był jeden losowy mecz, ale 4 mecze pod rząd bez zdobytego gola? No way!

@Down dzięki. Przyznam szczerze, że to jest po prostu niesprawiedliwe - myślałem, że dzisiaj rozwalę xboxa. Nie chodzi tylko o przegrywanie, jestem kibicem Liverpoolu więc przegrywanie jest jakby, obecne intensywnie w moim życiu:P Ale to zwyczajnie nie sprawiedliwe - wyp*erdalam tą fifa, sru! ;)
Ostatnio edytowano 14 lut 2017, o 21:42 przez PyrkaLFC, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
"Każdy się kiedyś wyspowiada, jak okradał czas i siebie z marzeń i z realizowania planów" - O.S.T.R.
Avatar użytkownika
PyrkaLFC
 
 
4 years of membership4 years of membership4 years of membership4 years of membership
Posty: 1490
Dołączył(a): 16 sty 2013, o 18:53
Lokalizacja: Poznań

Re: FIFA 16

Postprzez owsiej » 14 lut 2017, o 21:28

tzw. handi-cap

Gruba afera była z tym w FUT 15, kiedy spotykały się zespoły napchane informami na zwykłe złote, złote vs silvery itp. i te dużo gorsze w teorii zespoły dostawały niezłego handicapa w postaci takiej, jaką właśnie przedstawiłeś.
owsiej
 
 
6 years of membership6 years of membership6 years of membership6 years of membership6 years of membership6 years of membership
Posty: 491
Dołączył(a): 17 paź 2010, o 15:52
Lokalizacja: Białystok

Poprzednia strona

Powrót do Różności

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości