Moderatorzy: ramar, zoltoczerwony, Juluz, Daniel, Gonzo, Szpieg1, AirCanada
diablinadali napisał(a):Witajcie,
Krótka piłka - opłaca się sprowadzić auto zza zachodniej granicy?
Wiadomym jest, że wybór aut używanych chociażby w Niemczech, jest nieporównywalnie większy niż w Polsce, ale zastanawiam się jak jest z opłacalnością takiej operacji. Teoretycznie bardzo podobne auto mogę kupić taniej za Odrą niż w Polsce, ale czy jest to na tyle duża różnica w cenie, by opłacało się sprowadzić auto pomimo późniejszych dodatkowych opłat (tłumaczenia, akcyza, rejestracja)?
Jeśli ktoś miał do czynienia ze sprowadzeniem auta albo posiada wiedzę (lub kontakty), to prosiłbym o parę wskazówek.
darthmalak napisał(a):Znajomy który sprowadzal swego czasu auta z Niemiec stwierdził, że rynek jest juz bardzo "przetrzebiony". Albo lowisz okazje sprawdzajac oferty codziennie albo jestes gotow zaplacic za samochod wiecej niz w kraju. Mi tak auto znalazl 2.5 roku temu. Sprowadzilem Mazde 3 - bardzo fajny zadbany egzemplarz. Po wszystkich oplatach wyszlo mnie to drożej niż porównywalny egzemplarz w kraju. Kupilem samochod od drugiego wlasciciela - sprzedawca prywatny.
ControL napisał(a):Czy któryś z użytkowników forum jeździ aktualnie bądź jeździł samochodem Dacia Logan lub Logan MCV? Ewentualnie Sandero?
Norbert123 napisał(a):zna ktos jakies dobre preparaty do czyszczenia i renowacji skory w samochodzie ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości