Porady komputerowe

Tutaj możecie pisać o wszystkim o czym chcecie napisać i podzielić się z innymi.

Moderatorzy: zoltoczerwony, dymos, Daniel, Jetzu, Gonzo, Jaszczur91, AirCanada, Ibiz

Postprzez tedix » 27 sty 2008, o 00:31

A ja mam pytanie do informatykow, bo kupilem ostatnio nowa plyte glowna i karet graficzna,teraz chce sprzedac stara krate i plyte a kompletnie nie wiem za ile(nie chce sprzedac za tanio :P ) Plyta graficzna Radeon 9100 64MB ,plyta glowna ATX MSI 865 NEO
EDIT:Nutty Buddy ja na serio sie pytam wiem ze to nie jakies super czesci ale dla mnie teraz kazda zlotowka sie liczy
Ostatnio edytowano 27 sty 2008, o 11:28 przez tedix, łącznie edytowano 1 raz
Moja więź nieugięta i twarda krwią czystą płynąca, z krajem tym pozostanie niezmienna na zawsze do końca!
Avatar użytkownika
tedix
 
 
12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership
Posty: 402
Dołączył(a): 29 kwi 2005, o 16:38
Lokalizacja: Rzeszów

Postprzez Nutty Buddy » 27 sty 2008, o 11:15

tedix napisał(a):A ja mam pytanie do informatykow, bo kupilem ostatnio nowa plyte glowna i karet graficzna,teraz chce sprzedac stara krate i plyte a kompletnie nie wiem za ile(nie chce sprzedac za tanio :P ) Plyta graficzna Radeon 9100 64MB ,plyta glowna ATX MSI 865 NEO


Jak dla mnie powinienes to opylic za jakkies 1300-1500zl.

Hmm... zapewne znalazl by sie w Polsce amator, ktory "kolekcjonowalby" karty graficzne, plyty glowne, i takie tam duperele. Znam takiego czlowieka, dlatego tez podalem wartosc raczej "numizmatyczna", co oczywiscie moze dziwic. :wink:
Ale fakt, z deka przesadzilem, za dezorientacje przepraszam. Taki koles wzialby za to jakies 700-850 zl. :D
Ostatnio edytowano 27 sty 2008, o 13:07 przez Nutty Buddy, łącznie edytowano 2 razy
Szacunek za męstwo i wiarę w zwycięstwo
Avatar użytkownika
Nutty Buddy
 
 
9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership
Posty: 1958
Dołączył(a): 29 paź 2007, o 21:58

Postprzez Kruk » 27 sty 2008, o 12:24

tedix napisał(a):A ja mam pytanie do informatykow, bo kupilem ostatnio nowa plyte glowna i karet graficzna,teraz chce sprzedac stara krate i plyte a kompletnie nie wiem za ile(nie chce sprzedac za tanio :P ) Plyta graficzna Radeon 9100 64MB ,plyta glowna ATX MSI 865 NEO


Maksymalnie za 200zl mozesz sprzedac :)
Kruk
 
 
11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership
Posty: 131
Dołączył(a): 29 sie 2006, o 15:36
Lokalizacja: Głogów

Postprzez Mitchell » 27 sty 2008, o 12:38

Milionerem Tadziu to ty chyba nie zostaniesz.
Grafika nie warta nawet 50 zl. Plyta kolo stowy przy dobrych wiatrach. Naprawde dobrych.
Jak wezmiesz 100-120 za komplet to bedzie uczciwa cena.
Mitchell
 
 
12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership
Posty: 1249
Dołączył(a): 30 mar 2005, o 15:43

Postprzez tedix » 27 sty 2008, o 12:45

Mitchell napisał(a):Milionerem Tadziu to ty chyba nie zostaniesz.
Grafika nie warta nawet 50 zl. Plyta kolo stowy przy dobrych wiatrach. Naprawde dobrych.
Jak wezmiesz 100-120 za komplet to bedzie uczciwa cena.

A jak mi radzicie to sprzedac razem czy oddzielnie? Bo wystawie na allegro.
Dzieki Mitchell za pomoc.
Moja więź nieugięta i twarda krwią czystą płynąca, z krajem tym pozostanie niezmienna na zawsze do końca!
Avatar użytkownika
tedix
 
 
12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership
Posty: 402
Dołączył(a): 29 kwi 2005, o 16:38
Lokalizacja: Rzeszów

Postprzez Mitchell » 27 sty 2008, o 14:13

Taka rada.
ZAWSZE wystawiaj oddzielnie i daj linka do sasiedniej aukcji. W razie czego mozna ponegocjowac sprzedaz calego pakietu.

Jest jednak inny sposob.
Mam zaprzyjazniony sklepik komputerowy. Czasami cos u nich kupie lub zasiegne porady. Troche mnie znaja.
Gdy robie upgrade sprzetu i zostaja mi jakies manele to ide do nich i uplynniam. Oni czasami skladaja z takich rupieci tanie uzywki do prywatnych firm. I pracuja potem te zlomy jeszcze po kilknascie lat jako maszyny do pisania i podstawki pod kawe. I na pomocy technicznej za chwile zarobia.
Daja nieduzo ale ja i tak musialbym te czesci wyrzucic.
Mitchell
 
 
12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership
Posty: 1249
Dołączył(a): 30 mar 2005, o 15:43

Postprzez Gin » 27 sty 2008, o 14:25

Dobra skoro juz przy jestescie przy sprzedazy sprzetu komputerowego to powiedzcie mi ile byl dostal za drukarke HP PSC 1510 ??
Jest noweczka, tylko nie mam kartonu bo gdzies sie zapodzial, ale papiery wszystkie do niej mam - sterowniki itd....komplet!!

Obrazek


Sprawa wyglada tak - kupilem ja jakis czas temu i sie zwalila, byla na gwarancji, wiec oddalem do naprawy i jak sie okazalo nie dalo sie jej naprawic. Nie wiem co poszlo w kazdym badz razie wymienili mi na nowa i tak stoi. Nie ruszalem jej - oprocz sprawdzenia czy dziala. Wiecie ile bym za nia dostal ??
“You, me, or nobody is gonna hit as hard as life, but it ain’t about how hard you hit, it’s about how hard you can get hit and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done” - Rocky Balboa
Avatar użytkownika
Gin
Robbie Ryder
 
 
13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership13 years of membership
Posty: 1927
Dołączył(a): 14 sie 2004, o 17:42
Lokalizacja: 19 Południk

Postprzez Zmar » 27 sty 2008, o 19:09

Ja takze jestem laikiem komputerowym i chcialbym abyscie mi trosze pomogli :wink:
Chcialbym sobie dokupic pamiec RAM. I kompletnie nie mam pojecie jaki mam rodzaj. DDR 1, DDR 2 czy moze DDR 3. Gdzie to sprawdzic ? A i ile mi sie zmiesci na jeden kawalek(nie wiem jaka jest tego fachowa nazwy, ale myslie ze wiecie o co biega :lol: )

Moze powinnismy zalozyc jakis osobny temat o poradach na temat naszego sprzetu :?:

Edit: No i mamy ladny temacik ;] Gin z tego co ogladalem na Allegro to za 200 zl moglbys sprzedac :wink:
Avatar użytkownika
Zmar
 
 
11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership
Posty: 441
Dołączył(a): 22 kwi 2006, o 23:13
Lokalizacja: Ruda Śląska

Postprzez majki » 27 sty 2008, o 19:35

sciagnij cpu-z , zakladka memory wszystko Ci powie :)
Johnson na Kamczatkę!

Spuść z siebie trochę tej liverpoolskiej krwi dla innych, masz jej tak dużo - sensej
Avatar użytkownika
majki
 
 
9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership
Posty: 860
Dołączył(a): 4 paź 2007, o 15:11
Lokalizacja: Vratislavia

Postprzez tedix » 27 sty 2008, o 19:44

Zmar napisał(a):Ja takze jestem laikiem komputerowym i chcialbym abyscie mi trosze pomogli :wink:
Chcialbym sobie dokupic pamiec RAM. I kompletnie nie mam pojecie jaki mam rodzaj. DDR 1, DDR 2 czy moze DDR 3. Gdzie to sprawdzic ?

Rodzaj sprawdzasz poprzez proram Everest
Moja więź nieugięta i twarda krwią czystą płynąca, z krajem tym pozostanie niezmienna na zawsze do końca!
Avatar użytkownika
tedix
 
 
12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership12 years of membership
Posty: 402
Dołączył(a): 29 kwi 2005, o 16:38
Lokalizacja: Rzeszów

Postprzez szak » 27 sty 2008, o 20:10

A ja mam pytanie ile moge dostac za karte Asus N6600LE . Karta jest nowa ( wymiana po gwarancji, pierwsza sie spalila podczas burzy) a ta chcialbym sprzedac bo kupuje nowego kompa.
szak
 
 
11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership
Posty: 184
Dołączył(a): 19 paź 2005, o 14:30

Postprzez Zmar » 27 sty 2008, o 20:11

Dziekuje bardzo za swietne programy. Dowiedzialem sie, ze moja pamiec to DDR. Spotkalem sie z DDR 1. Czy to jest to samo, czy zupelne inne rodzaje. No i jeszcze czekam na odpowiedz o tym ile miesci mi sie na jeden ____ - wiecie o co chcodzi :lol:

Edit: Czyli jesli mam 256, a chce 1 GB to musze 3 razy 256 ? I bedzie tyle miejsca do wlozenia ich ? :D
Edit2: DDR1 to DDR :?: Czy 2 inne :?: Wiem ze kompletnie sie nie znam na kompach, ale nic na to nie poradze :)
Ostatnio edytowano 27 sty 2008, o 21:01 przez Zmar, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
Zmar
 
 
11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership
Posty: 441
Dołączył(a): 22 kwi 2006, o 23:13
Lokalizacja: Ruda Śląska

Postprzez adilfc » 27 sty 2008, o 20:46

nie zapomnij, ze kupujac ramy kupuj z taka sama predkoscia ( masz tam w programie gdzies napisane ile twoje maja)

a co do maxa, to powinno byc w info o plycie glownej ile najwiecej mozesz miec razem ramow


aha no i nie mozesz laczyc ddr1 z 2 itp itd, w sumie nawet by Ci nie weszly do tego "slota"
adilfc
 
 
10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership10 years of membership
Posty: 566
Dołączył(a): 28 paź 2006, o 10:32

Postprzez majki » 27 sty 2008, o 22:00

ddr to to samo co ddr1 :)
No i zobacz ile masz slotow na plycie, bo sie okaze, ze ci miejsca potem nie starczy, a na to programow nie ma :)
Johnson na Kamczatkę!

Spuść z siebie trochę tej liverpoolskiej krwi dla innych, masz jej tak dużo - sensej
Avatar użytkownika
majki
 
 
9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership9 years of membership
Posty: 860
Dołączył(a): 4 paź 2007, o 15:11
Lokalizacja: Vratislavia

Postprzez Zmar » 27 sty 2008, o 22:38

Dziekuje bardzo mi pomogliscie :)
Mam nadzieje, ze to ostatnie pytanie i jutro moge jechac do sklepu po pamiec :roll:
A mianowicie jezeli mam 256 MB i wyczytalem w tym programie takie cos: Liczba gniazd pamieci 3 DDR DIMM, to moge max miec 1 GB :?:
Avatar użytkownika
Zmar
 
 
11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership11 years of membership
Posty: 441
Dołączył(a): 22 kwi 2006, o 23:13
Lokalizacja: Ruda Śląska

Następna strona

Powrót do Różności

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości