Moderatorzy: ramar, zoltoczerwony, Juluz, Daniel, Gonzo, Szpieg1, AirCanada
Jak już mówiłem w swoim środowisku- jak Śląsk dojdzie do III rundy eliminacji będzie dobrze.
bayer napisał(a):Dynamo kijów, Dinamo Zagrzeb, Anderlecht, Nordsjaelland, Bate Borysów, Celtic, Braga, Cluj....
Jak patrzy sie na te drużyny (moze oprócz Dynama Kijów i Anderlechtu) to mam takie mieszane uczucia, z jednej strony fajnie że maja one szanse zarobić i zaistnieć, ale z drugiej, Platini moim zdaniem zepsuł troche klimat tych rozgrywek. Mało jest elektryzujących pojedynków. No, i to że nie ma tam Nas, i polskich klubów, a Bate już chyba 3 raz w ciagu kilku lat awansowało....
bayer napisał(a):Dynamo kijów, Dinamo Zagrzeb, Anderlecht, Nordsjaelland, Bate Borysów, Celtic, Braga, Cluj....
Jak patrzy sie na te drużyny (moze oprócz Dynama Kijów i Anderlechtu) to mam takie mieszane uczucia, z jednej strony fajnie że maja one szanse zarobić i zaistnieć, ale z drugiej, Platini moim zdaniem zepsuł troche klimat tych rozgrywek. Mało jest elektryzujących pojedynków. No, i to że nie ma tam Nas, i polskich klubów, a Bate już chyba 3 raz w ciagu kilku lat awansowało....
BarLiv napisał(a):bayer napisał(a):Dynamo kijów, Dinamo Zagrzeb, Anderlecht, Nordsjaelland, Bate Borysów, Celtic, Braga, Cluj....
a jaki masz problem do Bragi i Celticu? Celtic kilka lat temu był stałym bywalcem Ligi Mistrzów i bardzo dobrze sobie radzili, natomiast Braga bardzo dobrze sobie radziła w LE dwa sezony temu.
Według mnie bardzo dobrze zrobił Platini, bo za kilkanaście lat mogło by być tak, że tylko te bogate kluby z dobrymi piłkarzami będą grały, a te słabsze i z mniejszym funduszem, nie! Zrobi się wielka przepaść między bogatymi, a biednymi i wtedy tylko szejkowie mogą pomóc tym słabszym. A w sporcie powinno głównie patrzeć na umiejętności, a pieniądze później, i jeśli takie Bate dzięki umiejętnością awansowały, to tylko tak dalej, a swoje eliminacje przeszli, jeśli polskie drużyny są takie słabe, że nie potrafią, to już tylko ich problem. A tak w ogóle jak możemy my zagrać, jeśli byliśmy na 8 miejscuA w końcu z tych najmocniejszych lig grają najlepsze drużyny. Zawsze były słabsze drużyny, i zawsze się którejś udało awansować, przez swoją determinację i chęć grać w elitarnych rozgrywkach, dzięki nim, też zawodnicy mają większą szansę, na pokazanie się lepszym drużyną.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości